ponedjeljak, 22. rujna 2014.

ISTRA u PRIGORJU

Ovaj program je bio poklon gradu Križevcima!

PROSLAVA prvog ROĐENDANA Križevačke udruge pjesnika i pisaca -KUPP

"ISTRA U PRIGORJU"

 Petak, 19.09.2014.
Nervozan sam bio pomalo već od jutra stalno se propitkujući kad će već jednom doći. Ajde, ajde požurite se da vas već jednom zagrlim.
Popodne je prošlo i gosti iz Istre su došli. Došla je Ivanka Arefijev, Vanja Michelazzi i Drago Draguzet, došli su moji pjesnici, moji članovi udruge i moji prijatelji. Sve je odjednom živnulo i večerašnji program, kaj se nas tiče, jer već sad mogel početi.
Devetnaest je sati, pozornica je sređena i pršti od mirisa Istre.
Sala je skoro skroz puna posjetitelja, već se osjeća lagano uzbuđenje i želja da se što prije počne. Na velikom kino platnu projekcija, slideshow slika s našeg gostovanja u Istri (Općina Raša, Koromačno, Skitača) uz instrumentalnu pratnju, dočarava posjetiteljima kako nam je bilo, a bilo nam je, o da!!!!

Krenuli smo s kratkom pričom o nastanku i radu udruge ovih godinu dana i vrlo brzo se prebacili na poeziju na Čakavici, cakavici (Ivanka, Drago, Vanja) i na Gorjansko narječje (Ottone Novosel-Franz). Taj poetski dio nam je začinila prof. mag. Ana Rajković upoznavši nas s tim govorima i narječjima, ali i pismima sa stručne strane, davši nam kratak uvid u to. Sve je to lijepo glazbeno ukrasio Drago Draguzet svirajući nam u više navrata šurle, mih i druga svirala.
Ma što reći, s publikom smo se stopili od prvoga stiha i do kraja programa jedva da smo i disali.
Istra nas je uvukla, Istra nas je oduševila, a i nasmijala.

Ovo je još jedan (12. samostalni i samofinancirani) program KUPP-a koji se je pokazao iznimno kvalitetan, edukativan i pristupačan za posjetitelje. Zadovoljstvo se ocrtavalo na svim licima od izvođača do posjetitelja što je jedino zaozbiljno važno, jer time sam program ima smisla i težinu.
 
Članovi Križevačke udruge pjesnika i pisaca- KUPP dostojno su proslavili svoj prvi rođendan s tim programskim dijelom, a nastavili su ga slaviti i u onom neobaveznom, kod tajnika Mladena Mikeca, i to dobrano duboko u noć.
Čula se pjesma, gitara, čuo se smijeh i zadovoljstvo zajedništva....ples mjeseca.

U programu su sudjelovali Ivanka Arefijev -Koromačno(Općina Raša -Labin) , Vanja Michelazzi -Rijeka, Drago Draguzet -Pula, Ottone Novoesl Franz -Križevci, Ana Rajković -Žabno i kao voditelj programa Josip Petrlić Pjer.

Križevačka udruga pjesnika i pisaca je u samo godinu dana okupila oko sebe 36 pjesnika, pisaca, glazbenika i drugih zanimacija  iz cijele Hrvatske, i uz veliko srce i trud stasala u zavidnu udrugu. Svim članovima KUPP-a čestitka za prvi rođendan, a svim posjetiteljima naših programa veliko hvala na podršci koju iskazuju dolaskom, ali i iznimnim riječim odobravanja našega rada.

Predsjednik KUPP-a
Josip Petrlić Pjer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Nema komentara:

Objavi komentar