nedjelja, 19. travnja 2015.

BAKOVČICE- Dan planeta zemlje

 i nastup članova KUPP-a

18. travnja 2015. (subota)
tekst i foto: PjerJP
Vrijeme je neočekivano zahladilo i naoblačilo se, ali nama koji smo bili u PŠ Bakovčica to uopće nije smetalo. I po dobrom starom običaju zaobišli smo glavni ulaz u školu i zaputili se iza škole  na zavidno lijepo uređeno školsko dvorište. Iako uvijek imamo velika očekivanja, svejedno nas ta svježina i sređenost svakog i najmanjeg detalja iznenadi. Upijali smo tu ljepotu i sklad te male područne škole s njihovim dvorištem, gotovo ne vjerujući da takvo nešto iznimno poetično može osmisliti, izgraditi i održavati samo desetak malih učenika s učiteljem Radovanom Kneževićem.
Učionica gdje se je održavao program ubrzo je bila dupke puna te se osjećala jaka prisnost sviju nazočnih, od gostiju do sudionika programa. Prijatelji na okupu. 

Današnja tema programa je bila proslava Dana planeta Zemlje, a najzaslužnija i najmjerodavnija za tu temu je gđa. Lidija Komes (HRT) koja već dvadeset godina vodi ekipu diljem cijele Lijepe naše koja potiče izgradnju i ocjenjuje najljepše uređene školske vrtove. U dvadeset godina u taj izniman projekta se uključilo oko tisuću i dvjesto škola, a do sada ima oko 40- 50 pobjednika u nekoliko kategorija. Jedna od pobjednica i to dvostruka, je i PŠ Bakovčica naš današnji domaćin, a tu su još bile i škole: PŠ Vrh, Kaštel Novi, Cernik, Cista Velika, Petrinja, Zagreb, Donji Kraljevac, Donja Zelina, Beli Manastir, Mikleuš, Preko.
U programskom dijelu smo vidjeli dvadeset  panoa koji su predstavljali te škole sa slikama njihovih školskih dvorišta.
          S recitalom su nastupali i otvorili program učenici PŠ Bakovčica, zatim se na njih nadovezala UPK Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi s nekoliko domaćih pjesama.
Još se pljesak nije stiša, a već je učitelj i predsjednik MO Bakovčica Radovan Knežević srdačno i sav pun emocija pozdravljao sve prisutne uz posebnu zahvalu sudionicima programa što su došli. Ovaj izniman događaj je u ime grada Koprivnice pohvalio i gradski vijećnik Hrvoje Matijević naglasivši ogroman trud koji ova mala PŠ ulaže u uređenje školskog dvorišta, ali i u druge mnogobrojne kulturne programe. Riječ je dobila i glavna današnja gošća Lidija Komes izražavajući sreću i zadovoljstvo što su se mnoge škole u Hrvatskoj uključile u ovaj projekta koji je važan i za djecu, za njihove roditelje ali i za same učitelje tih škola.
S tematskim pjesmama o pleneti Zemlji su nastupili članovi Križevačke udruge pjesnika i pisaca - KUPP: Stjepan Golubić, Milica Ježovita, Mladen Mikec i predsjednik KUPP-a Josip Petrlić Pjer.
Šlag na tortu ovoga programa je bio dojmljiv nastup Ženskog pjevačkog sastava KUD-a "Tomislav" iz Sv. Ivana Žabna.
           Zanimljivo, poučno, hvale vrijedno i za svaki ponos. To bi bile najiskrene riječi današnjeg programa, ali i projekta "Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj"












Nema komentara:

Objavi komentar