utorak, 3. listopada 2023.

Štatutko s djecom na čajnki

 


DJEČJI TJEDAN UZ ŠTATUTKA 

3. listopad 2023. 





Tekst posudili od 

Gradska knjižnica "Franjo Marković" Križevci

Svi smo jednoglasno zaključili kako volimo ići u berbu, a posebice degustirati sve ono nakon nje. Iako se možda tako čini, naš vrč nije bio pun soka od grožđa, samo je takve boje, ali zato je današnja mala družina bila vesela kao da smo pili sok od grožđa. Nakon što smo odslušali priču o Medi vinogradaru, pridružili su nam se Ljiljana Petrlić i Josip Petrlić Pjer te su zajedno ispričali priču Štatutko u vinogradu. Djeci se jako svidjela, posebice kada su iznosili svoje prijedloge za imena "ulica" (redova) u vinogradu. Crteži poput onih s džemom od grožđa i kruha su nas jako mamili, ali srećom naši kolutići uvijek spase stvar.
Hvala Ljiljani Lili Petrlić i Josipu Petrliću Pjeru što su našu čajanku učinili još življom i veselijom. Imali smo tu čast čuti prvi priču o Štatutku u vinogradu iz pera autora i ilustratorice prije promocije koja će se održati u našoj knjižnici 20. 10. u 11:30.

Na kraju smo svi, i djeca i roditelji i djelatnici knjižnice pjevali, glumili i pogađali boje uz Pjerovu pjesmu "Zavrti svoj kišobran" koju nam je izveo uz pratnju na gitari. Svi smo bili sretni i veseli.







Nema komentara:

Objavi komentar