srijeda, 3. prosinca 2014.

PROGRAM KUPP-a "2014. uz STIH"

Večer Križevačke udruge pjensika i pisaca upotpunila se, uz skupštinu i sa završnim programom 
"2014 uz stih" 
koji je koncipiran da sudjelu samo članovi i prijatelji udruge.
U dobro popunjnoj podrumskoj sali Hrvatskog doma složila se fina i ugodna, gotovo domaćeg ugođaja,  atmosfera u kojoj se na jednostavan način bez pretencioznosti upijao pjesnički stih.
Program je vodio predsjednik Križevačke udruge pjesnika i pisaca Josip Petrlić Pjer, a od pjesnika članova su nastupili: Mladen Mikec- Križevci, Ana Jakopanec-Koprivnica, Ivanka Arefijev-Koromačno, Istra, Milica Ježovita-Križevci, Ivan Gaćina -Zadar, Damair Maras -Lič, Gorski Kotar, Danijela Ražov-Škabrnja ,Ljiljana Picig-Kalnički Potok i Josip Petrlić Pjer -Križevci.

Za dramski dio su se pobrinuli članovi Priločke amaterske scene" iz Preloga, također prijatelji KUPP-a. Postavili su predstavu "More", a glumilio su Miljenka Setin i Vlado Kovač.
U trećem dijelu programa gdje su se trebali predstaviti pjesme pobjdnika PJESNIČKOG NATJEČAJA KUPP-a "Vi predlažete, Vi birate" nastupilo je i dvoje pobjednika Ivan Gaćina -Zadar i Petra Mihololančan -Pitomača. U
 ime ostalih pobjednika koji nisu mogli doći pjesme su čitali: 
Ljiljana Picig, -pjesmu odm Sanje Damjan-Koprivnica
Ivanka Arefijev -pjesmu od Albe Istriane -Labin
Radovan Knežević- pjesmu od Ivana Mijatovića -Gradište kod Županje
Ana Rajković- pjesmu od Sonje Smolec -Velika Gorica
Sanja Benko, -pjesmu od Vere Bjondić - Virovitica
Damir Maras - pjesmu od Mirjane Vlašić -Imotski

U glazbenom dijelu pjevao je Damir Maras svoje dvije autorske pjesme.

Zadovoljstvo na licu i publike i izvođača uz glasan pljesak nakon svakog nastupa izvođača samo daje potvrdu da je i ova večer u organizciji KUPP-a bila uspješna. Kvalitetna poezija, izvrsna predstava, jednosavnost i prisnost u komunikaciji s publikom učinila je ovu večer posebnom jer će se pamtiti.
Čestitam svim članovima koji su došli i nastupili. Njima,, a i onima članovima koji nisu mogli doći, želim da se svi zajedno nađemo, otprilike u ovo godišnje doba.
Kao što to biva svi smo zajedno uz još neke goste zaveršili na posebnom domjenku u Calypsu. O tome kako nam je tamo bilo ipak nebudem pisal , jer se tome trebalo nazočiti... 

PRIZNANJE za "Najakativijeg čalan u 2014. godini" je dobila Ivanka Arefijev, a prizanje joj je uručio tajnik KUPP-a, Mladen Mikec.

PRIZNANJE  -"POČASNI PJESNIK KUPP-a" je dobio Vinko Pavić-Ričice, To priznanje u ime strućnog žirija pjesničkog natječaja "Vi predlažete, Vi birate", dodjeljuje predjsednica žirija prof. mag. kroatologije i sociologije Ana Rajković.
S obzirom da Vinko nije mogao doći, priznanje će mu se poslati poštom.



















Nema komentara:

Objavi komentar