srijeda, 21. siječnja 2015.

ODRŽANA prva PJESNIČKA večer KUPP-a


Približiti pisanu riječ današnjem čovjeku u žurbi izbombardiranim s bezbroj tehnoloških mogućnosti u kojem je cilj u samo nekoliko sekundi upiti što više informacija neovisno o sadržaju ili kvaliteti. Približiti je ljudima koji nemaju vremena za sebe za svoje misli, za stvarno dostizanje onoga svojega pravoga i slobodnoga JA, koji bi mu dao misaonu neovisnost te osjećaj intelektualne vrijednosti i to ne samo na stečenom, nabubanom i očekivanom znanju već baziranu na prirodnoj intelektualnoj intuiciji.

Približiti pisanu riječ onima koji su zaboravili "čitati" i sazrijevati s čitanjem, ali i samim onima koji pišu i stvaraju "novu" pisanu riječ tako da ju dožive u stvarnom kontekstu predstavljanja.
Za to približavanje, ili domaći rečeno, za druženje s pisanom riječju pobrinuli su se članovi Križevačke udruge pjesnika i pisaca postavivši u caffe baru Calypso svoju prvu pjesničku večer.
Koncepcija večeri je bila druženje, čitanje poezije bez tematske ograničenosti upotpunjene s nekoliko pjesama domaće zabavne glazbe iz 70-tih i 80-tih godina za što se pobrinuo gitarista Siniša Beljak (član KUPP-a).
Svoj pisani rad ili vam, svoju poeziju su predstavili: Ljiljana Picig, Stjepan Golubić, Milica Ježovita, Zdenka Čavić, Ana Jakopanec zatim tajnik udruge Mladen Mikec i predsjednik udruge KUPP Josip Petrlić Pjer koji je bio i voditelj, domaćin ove večere. Od članova još su tu s nama bili i Ljiljana Petrlić i Radovan Knežević.
Ovo je bila večer, za mene govoreći, kada sam uživao u svakoj sekundi i kao prijatelj tih ljudi i kao pjesnik i pisac, dok su drugi izvođači, a ponaosob publika, naglasili želju da se što prije i što češće ponovo vidimo i viđamo.
Dva sata odmaka od svakodnevnog i tempom predefiniranog zamijenili smo s ležernošću, spontanošću i samo proaktivnim riječima. Dva sata koja su nas u pozitivi obilježila za puno ugodnijih dana unaprijed.
Zaključak posjeitelja, aili na kraju i svih ostalih: "Tak nekaj posebnoga, stvarno treba ljudima ovoga grada", a ja se baš i ne bi štel meštati.
Sljedeće druženje, na istom mjestu i još  s nekim "novim" pjesnicima zakazujemo za ožujak.

Hvala djelatnicima i vlasnicima cafe bara Calypso na dobroj suradnji.






...i publika je čitala!!!!
 
 ...i vlasnik Stanko se je znojil!!!
...drugi su i uživali!!!














Nema komentara:

Objavi komentar