nedjelja, 15. studenoga 2015.

Likovna kolonija u Domu Novak - Široko Brezje


Članovi Likovnog kruga KLK iz Križevaca su u nedjelju, 15. studenog 2015. organizirali likovnu koloniju u prostorima doma za starije i nemoćne osobe "Dom Novak 1" u Šorkom Brezju. Ova kolonija je zapravo nastavak suradnje od prošle godine kada je bila organizirana prva likovna kolonija i s obzirom na to da su svi sudionici bili i više nego zadovoljni dogovor je bio da se održi i ove godine.

Moram naglasiti da se tu ne radi samo o bavljenju slikama i druženju uz dobro jelo i piće, za koje je bio zadužen domaćin, a opravdalo je svaka očekivanja, već ova kolonija ima i humanitarno - socijalno osviještenu notu s obzirom na to da će ove slike visjeti na zidovima u samom Domu za korisnike i uveseljavati ih svakodnevno. I same teme slika su bile birane tako da odmah na prvu izmame osmjeh gledatelja, a u ovom slučaju korisnika doma.
Kvaliteta radova je zavidna, a po riječima i domaćina, ali sudionika kolonije, ovaj dan i ovakav način suradnje je pun pogodak.

Na koloniji su sudjelovali i svoje slike poklonili Domu za starije i nemoćne "Dom Novak 1"- Široko Brezje: Ivka Kajganić, Ružica Predojević, Katarina Sinjeri, Đurđica Balog, Đurđa Požgaj, Kate Augustinović, Ljiljana Mišir, Marija Sabolek, Ana Bencek, Ana Budija, Gordana Krpanić i predsjednica KLK-a Zdenka Vrabec. Oko kolonije se motal i pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer.













Nema komentara:

Objavi komentar