četvrtak, 26. studenoga 2015.

U ZAGREBU samostalna izložba ĐURĐICE DELIĆ i BOBE CSIK PAVIČIĆ



25.studeni 2015.
Još jedno ugodno i lijepo predstavljanje križevačkih slikara se dogodilo večeras u HKD Napredak u Bogovićevoj ulici 1 u Zagrebu.

Prostorije HKD same po sebi zrače toplinom i pristupačnosti tako da su se mnogobrojne slike naših autorica izvrsno uklopile u prostor i nametnule se pogledu. Lijepi broj posjetitelja je prisustvovao samom otvaranju koje je vodio prof. Igor Brkić davši, u nekoliko rečenica uvid u stvaralaštvo ovih dviju umjetnica, a na kraju i otvorivši ovu izložbu. Za kulturni dio program su se pobrinuli pjesnici Mirjana Sačar Bobanac i Josip Petrlić Pjer pročitavši nekoliko pjesama prigodne tematike, dok je Boba Csik zahvalila svima prisutnima na dolasku, ali i svima onima koji su omogućili i pomogli da se njihova izložba postavi u ovakvo prestižnom prostoru.
Kao što to i inače biva na izložbama poslije službenog dijela još se jednom obišao cijeli postav i zatim smo uz prefini domjenak razmijenili mišljenja i dojmove o radovima ovih dviju slikarica.

Jedan od upečatljivih stvari je i suradnja ovih dviju umjetnica da zajedničke postave izložbu što se pokazao opet kao dobar odabir i pun pogodak.
Čestitke i Đurđici Delić i Bobi Csik Pavičićšto uspješno promoviraju svojeg, ali križevačkog amaterskog slikarstva.






















Nema komentara:

Objavi komentar