srijeda, 20. siječnja 2016.

Proslavilo se "Vincekovo" vu LIPI

Kak se patri i šika i na ponos svim starim nam križevčancima koji su nam ostavili regule o ophođenju s vinom i oko vina "Križevački štatuti", večeras se baš po toj prevrednoj reguli vu Lipi ili Domu Svetog Marka, održala spelancija "Vincekovo".
Pravila kažu i nalažu da se trs treba okititi s  domaćim kobasama, špekom...  i da se to uz lepu domaću reč i staro vino treba to fino zalejati i reznik si zeti doma da bi se vidlo kakvo bude leto. No ipak je navažneše, da si pajdaši koji dojdu moraju dobro osečati, moraju biti prijateljski nastrojeni, moraju popevati i družiti se kak na najposebniji dan v životu.
E, baš sega toga i baš tak, i još i više, je bilo večeras u Domu Svetoga Marka vu Gornjem gradu, a za to su se pobinule prevredne pajdašice i prevredni pajdaši članovi Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva "Lipa".
Vu samoj ceremoniji su sudjelovali: Ottone Novosel Franz, gos. Ivec, Antun Gold i Katica Petrić, dok je za glazbeni dio bil zadužen Josip Šatrak i članovi KUD "Križevci".
Normalno da je se ispred Društva pozdravila predsjednica Lipe, Branka Gold.

Morem naglasiti da nam je tak dobro bilo i da se tak fest puno popevalo i plesalo, da se nigdo nije doma dal fajn dugo vu noć.
Imam samo par slika, a one gde smo vrištali, plesali i popevali nemam jer ih nisam stigel slikati jer sam vrištal, plesal i popeval.
Sve najbolše sima kaj vole gorice i svoj kraj. Živeli!




























Nema komentara:

Objavi komentar