nedjelja, 16. ožujka 2014.

Na Krilima Stiha

je naziv ovo proljetnog  programa kojeg  tradicionalno organizira Mirjana Bobanac i njena udruga Štagelj, u svojem dvorištu u Kostanju u"Štaglju", ali uvijek pod drugim nazivom. "Štagelj kulture" kako ja to zovem, je posbeno mjesto gdje se na jednom  mjestu, na istoj pozornici nadopunjuju od malih kreativaca do svjetskih imena. Jednostavnost i spontanost je deviza koja ovdje ima najdublje temelje koje je iskopala i izgradila izvanredno vrijeda i kretaivna naša Mirjana. Svako tko jednom dođe kod Mirjane i stane na tu pozornicu vrsnih doživljaja, nema šanse, a da se barem godinama ponovo ne vraća s guštom nazad.
Ove godine se je druženje i program održavao 16.03.2014. i bio je izvođački posvećen pjesnicima, mada ne samo njima. Od pjesnika su tu sudjelovali,(nabrojiti ću samo neke): Zrinka Supek Andrijević, Zdravko Odorčić, Dragan Vicković, Miroslav Betlehem i... Ispred Križevačke udruge pjensika i pisaca recitirao je Josip Petrlić Pjer.
 
Uz likovni izričaj male Ive Makar i dramskog dijela Luke Barešića, nastupio je i svirač lutnje Dražen Franolić pa njegova gospođa Marija Ott Franolić, Ana Merlin i još poneki...
Posebnost je bila i proslava ribica, osoba rođenih u znaku ribice. Ovih dana je slavilo rođenadan ili će slaviti Joža Boltižar (slikar), Mirjana Bobanac , Zrinka Supek Andrijević i Josip Petrlić Pjer.

Nema komentara:

Objavi komentar