srijeda, 18. ožujka 2015.

Kostanjsko pjesničko proljeće


 15.03.2015.
Sunce je selo Kostanj obleklo u najlepši dan ove godine kao da je znalo da nam baš danas to treba i ne samo zbog nas gostiju već naročito zbog naše domaćice. Zbog Mirjane Bobanac i susreta s njom u njenom štaglju kulture. Već dvadeset godina Mirjana neumorno skuplja i grli umjetnike raznih profila i omogućava im da budu ono što jesu, umjetnici i normalni ljudi koji vole to što rade bez kravata i potrebe za pretencioznim dokazivanjem.
Kao što s pjesmom na granama slobodno pjevaju i lepršaju vrapci tako se ugodno i slobodno osjećaju kod Mirjane svi od izvođača do publike. Dođu cvrkuću, lepršaju, skakuću, nešto pojedu, podruže se i prezadovoljni lete na pročišćenom emocionalnom uzletu svojim kućama. Otišli su zadovoljni i željni povratka, ali su i ostavili trag dobrote na svima drugima tako d a se složio divan svijet davanja i primanja. Nitko nije bolji i nitko nije vredniji od drugih , svi smo dovoljno dobri i vrijedni i kada se to zbroji dobije se nematematička konstanta, ali životna nasušna potreba da tu kod Mirjane udahnemo poticaja i energije za dulji period.
Tome u prilog idu i stihovi same organizatorice
NAJSRETNIJE RIJEČI

Najsretnije su riječi
koje odlaze u vjetar.
Na njegovim će krilima
daleko stići.
On će uvijek znati
pronaći za njih
plodno tlo il' srodnu dušu
da oplodi ih.

I učinit će nam se tako
da samonikli cvjetovi
mirišu livadom.
                      Mirjana S. Bobanac

Ove godine je bio naglasak na ribice, ljude rođene u znaku ribe koji imaju rođendan blizu 15.03., pa su tako s nama bili Zrinka, Mirjana, Biba, Biljana, Čedo, Joža i Pjer.
U programu su nastupali s poezijom članovi Kluba poezije snova, te Miroslav Betlehem, đaci PŠ Rakovec, Josip Petrlić Pjer i Sead Muhamedagić.
Na harfi sve je pjesnike pratila i oplemenjivala im stihove Doris Karamatić.
Po prvi puta je u štagalj došao i dr. Gerald Huehner s obitelji i poprilično je ovo naše druženje učinio posebnim i zanimljivim. Malo smo se upoznali s Njemačkim jezikom, malo s državom Zimbabve.
Dobro se po domaći jelo i družilo poslije programa na dvorišču. Bilo nas je i bilo nam je ponovo tak dobro jer smo bili svi zagrljeni Mirjaninim rukama.













Nema komentara:

Objavi komentar