subota, 29. travnja 2023.

10/10 program "Deset dana s piscem Pjerom" njegov ukupno 110-ti susret

 

ČISTA FANTAZIJA!

ODRŽAN I DESETI, ZAVRŠNI DAN KNJIŽEVNIH SUSRETA S PJEROM 

(od17. - 28. travnja 2023.)

28. travanj 2023.

U deset dana susretima prisustvovalo 470 djece i to iz OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ljudevit Modec, PŠ Glogovnica OŠ Lj. Modec, COOR-a (Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju) te Dječjeg vrtića Križevci. 

Obrađeno je i predstavljeno deset (10) naslova Josipa Petrlića Pjera: 

"Radionica povijesnih priča", " Bilogorska zgode - priča Vilim", Vlakić i Ana putuju u Sv. Petar Orehovec", "Domoljublje i trublje", "Detektiv Pero", "Štatutko i Marcel Kiepach", "Princeza Hedy", "Priče iz šume", "Zagonetni tragovi" i "Međimurski slatkiš". 

Pričalo se, recitiralo, glumilo, žongliralo, kihalo, sviralo, pjevalo, veselilo, vriskalo... na najmoguće bolji način se prezentirala pisana riječ, ali i sama knjižnica.  


KAKO JE ZAOZBILJNO BILO? 

Želio bih da to pitate i dobijete slobodarski utisak svakog djeteta od tih 470 koji su bili nazoćni, svake učiteljice ili odgojiteljice koje su ih dovele, svakog djelatnika knjižnice i slučajnog posjetitelja koji se ne jednom  naluknuo iza odškrinutih vrata i ostao, svakog novinara koji je za zadatak imao nešto snimiti i napisati o susretima i naravno, dragu nam ravnateljicu knjižnice. Pitajte ih slobodno jer njihov odgovor, ako bude barem donekle u skladu sa našim druženjima, odvest će me, zapravo nositi će me i nadahnjivati godinama. Biti će mi i neprocjeniva nagrada za sav trud i zahtjevnost što samo pisanje i objavljivanje knjiga iziskuje i za sav napor koji sam godinama ulagao da bih stao pred njih. 

E, KAKO SAM UŽIVAO! - Ništ' bez djece!

HVALA Gradskoj knjižnici Franjo Marković i ravanteljici Marijani Žulj što su prepoznali moju ideju i objeručke je prihvatili, ali i uspješno je realizirali.  Vidimo se na isti način i slijedeće godine povodom Dana grada Križevaca!


U završnom danu sudjelovale su tri skupine iz Dječjeg vrrtića Križevci i da, ponovo je bilo nezaboravno.











Nema komentara:

Objavi komentar