ponedjeljak, 1. svibnja 2023.

4. Ružin pohod

 

ODRŽAN  4. "RUŽIN POHOD"


Svi sudionici “4. Ružinog pohoda” sigurno stigli na Kalnik, najhodač pohoda 

osmogodišnji Leon Hegedić

Danas od 9 sati krenuo je “4. Ružin pohod”. Radi se o humanitarnom pohodu u kojem su sudionici pješačili od Križevaca do Kalnika, a ruta je obuhvaćala šumsku rutu 106 uz Lipovčicu, Žibrinovec, Dedinu, Potok Kalnički i Kalnik. Vođa puta je bio Stjepan Jembrek.

Start je bio ispred Caffe bara “Gornji grad”, a nakon toga su se svi zaustavili na Gradskom groblju Križevci, gdje se predsjednica “Sobe priča Lilipjer” Ljiljana Petrlić obratila sudionicima s nekoliko riječi o svrsi i cilju pohoda, ali i kratkim govorom odala počast pokojnoj Ružici Katalenić, po kojoj je ovaj pohod dobio i ime.

Foto: Josip Petrlić Pjer

Velika pohvala ide i najmlađem osmogodišnjem hodaču Leonu Hegediću koji je bez problema ili zastoja odhodao ovaj 15.5 km dug pohod i kojega u narednim danima u prostorijama Sobe priča Lilipjer očekuje dodjela priznanja za "Najhodača Ružinog pohoda" (koja je ove godine po prvi puta ustanovljena) i primjerena nagrada, knjiga za djecu "Zagonetni tragovi" autora Josipa Petrlića Pjera te uz samog pisca i razgledavanje jedinstvene Sobe priča Lilipjer. 

Foto: Josip Petrlić Pjer

Sveukupno je bilo 26 hodača, a sretno su stigli iza 14 sati na Kalnik, gdje ih je u organizaciji općine Kalnik dočekao vojnički grah i piće. Za one umorne u prtipravnosti da pomognu je bila Gorska služba za spašavanje, no na sreću njihova usluga danas nije trebala. Svi su sretno i zadovoljno stigli na cilj i uz primjereni program na trgu u Kalniku zajednički se družili do kasno popodne. . 

Cilj Ružinog pohoda je sjećanje na sve drage ljude koji su nas napustili zbog malignih bolesti, ali ujedno i znak podrške svima onima koji se nose i bore s teškim bolestima.

Organizatori pohoda su Planinarsko društvo Kalnik i Soba priča Lilipjer uz podršku Općine Kalnik. 

Nema komentara:

Objavi komentar