četvrtak, 7. ožujka 2024.

POZIVNICA za promociju romana "Muka po Stjepanu" u Koprivnici

 

 

Predstavljanje knjige  Josip Petrlić Pjer „Muka po Stjepanu“

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

srdačno Vas poziva 
          u srijedu, 13. 3. 2024. s početkom u 18 sati,


u prostor Makerspacea Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica gdje će se održat predstavljanje knjige križevačkog pisca Josipa Petrlića – Pjera pod nazivom „Muka po Stjepanu“.

Osim autora u ulozi predstavljača nastupiti će  Ljiljana Petrlić, predsjednica Udruge Soba priča Lilipjer (nakladnik romana) i ilustratorica u romanu.

Radnja romana se održava 50-tih i 60-tih godina prošlog stoljeća u malom selu Stupe i gradu Križevcima, a opisuje stvarne iako totalno nevjerojatne događaje koje kod čitatelja bude moćnu emociju. Pisac na vrlo plastičan te iznimno slikovit način opisuje ljubav Stjepana prema ženi Marici i što je sve zbog te ljubavi spreman podrediti bez razmišljanja o posljedicama, dok je Marica iznimno zgodna, promiskuitetna, slobodnog duha bez empatije prema ikome (osim svom sinu Franji) te vješto iskorištava i manipulirala sa Stjepanom, ali i sa svim drugim muškarcima, te zajednicom općenito.

Josip Petrlić Pjer živi i radi u Križevcima. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Pjesnik je i pisac, kantautor (potpisuje tekst, glazbu i aranžman na svom objavljenom nosaču zvuka „Ja sam pajdaš“ ), rukometni je trener, dramski pisac i režiser, radijski urednik i voditelj, organizator i moderator programa, radi postave izložba… Piše za djecu i odrasle no najviše voli rad s djecom.

Nema komentara:

Objavi komentar