ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Fantastičan valentinovski koncert

 Bjelovar, 15.veljača 2016.
DARKO DOMIJAN
VALENTINOVSKI KONCERT U BJELOVARU
(kazališne prostorije)


Ljudi se često pitaju kako uhvatiti i dočarati ljepotu, kako je unijeti u sebe i čuvati je kao trajnu uspomenu. Ovako napisano to zvuči dosta komplicirano i gotovo neizvedivo, no u stvari je to izvedivo s trajnim pozitivnim "posljedicama", ali vam za to treba dobar glazbenik i vokal, izvrstan repertoar, publika po mjeri i želja svih nazočnih da gotovo dva sata ne dišu.

I da, jedna od najvažnijih komponenti toga je da taj glazbenik dođe svirati najotvorenijeg srca. To sve smo imali večeras u kazališnim prostorijama u nastupu kantautora Darka Domijana jer nam je poklonio i srce i dušu uz silnu želju da nam glazbeno uljepša valentinovsku večer. Poklonio nam je sukus i najbolji dio svog cjeloživotnog glazbenog rada.

Darko Domijan je Bjelovarski glazbenik, kantautor koji ima specifičan mekan, vrlo prihvatljiv vokal u kojem se osjeća proživljenost svakog tona te lako njime "zavodi" publiku gotovo neovisno koju i čiju pjesmu izvodi. Dobra zanimljivost glasa mu je i ta da mu paše uz boju zvuka usne harmonike i saunda na ritam gitari. Gotovo da cjelina doživljaja koketira s vrhunskim izvedbama bluesa. Darko je muzičar koji za kruh svirkom zarađuje većinom u Španjolskoj, ali i nekim drugim državama.

Večerašnji program je počeo dosta spontano i nenametljivo, s nekoliko recitacija poznatih pjesnika u izvedbi članova kazališne družine. Već tada je publika bila "uvučena" u ono što ih u stvari čeka i zbog čega su i došli.
Kao gost iznenađenje se je na pozornici pojavio križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer i predstavio se sa svojom pjesmom "I jučer i sutra". Nakon toga je počela glazbena poslastica, redale su se pjesme koje u originalu izvode: Eaglesi, The Beatles, Ivo Robić, Arsen Dedić, Joe Cocker, Gipsy Kings, Frank Sinatra... i tada na scenu dolazi iznenađenje i za Darko Domijana, ali i za publiku, na sceni se pojavio Zoran Homen sa "bubnjem" i pridružio mu se u sviranju. To je dodatno razgalilo publiku.

Koncert je trajao puna dva sata iako je dojam bio da je tek počeo i publika je u nekoliko navrata tražila bis. Ova glazbena večer će zasigurno svima koji su bili u sali, a bilo nas je puno, ostati kao dugotrajna uspomena stoga veliko hvala ide Darku Domijanu.Mogu reći da je u potpunosti ostvario što je i želio. Još ću dodati i izdvojiti jednu izvedbu, a to je izvedba njegove autorske pjesme posvećene gradu Bjelovaru pod nazivom "Cvrčak u gradu", dojmljivo i izvedeno s puno emocija.













Nema komentara:

Objavi komentar