subota, 13. veljače 2016.

Valentinovo u Sisku

12.veljača 2016.
Sisak, Udruga Providenca je u Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac  organizirala večer poezije, večer ljubavnih stihova i glazbe.

Rijeka Kupa slijedi svoj tok odajući nam tajnu ljepote prirode i divotu u zahtjevnosti samoga života. Dok su gotovo bešumno te njene sljubljene kapljice vode klize svojim stremljenjima, na obali u prostoru knjižnice odvijala se jednako takva važna simbioza kreativnosti i ljepote. Pred prepunim prostorom namijenjenim za gledateljstvo odvijala se i događala čarobnost prisnosti što ju može izazvati samo do bola ogoljena iskrenost izrečena stihovima. Gledajući izvana kroz stakla i vidjevši samo sliku bez tona, stekao bi se dojam da je unutra vrijeme određeno za "nirvanu" stalo.

Na samom početku programa sve nazočne je pozdravila ravnateljica knjižnice Dubravka Šurlan, a zatim su riječ preuzeli i glavni organizatori i modelatori ovoga programa, a to su Nela Servantes Pamuković i predsjednik Udruge Providence, Darko Turković. Zapravo je bilo vrlo malo riječi koje nisu bile direktno vezane uz ljubav, pjesmu ili poeziju. S vrlo emotivnim stihovima su se nadopunjavali pjesnici Nela Servantes, Darko Turković, Ljiljana Zeko i Josip Petrlić Pjer tako stvorivši jedan predivni kišobran pozitivne prisnosti i zajedništva između i pjesnika, ali i publike. Stih po stih ukrašen s pokojom glazbenom izvedbom Nele i Darka s time da smo im pomogli pjevati svi, večer poezije je "prebrzo" došla svome kraju. Poneka suza, poneki osmijeh, puno pljeska, zadovoljstva i odobravanja bi bio neki ukratko izrečeni komentar ovog upečatljivog programa.

Moram posebno pohvaliti i zahvaliti izvrsnoj i mnogobrojnoj publici, ali i ravnateljici knjižnice Dubravki Šurlan koja ne samo da je bila predivan domaćin već nas je sve zarobila svojom neposrednošću. Svi nazočni su ponovo potvrdili da dobra poezija ne može uraditi ništa drugo do spojiti ljude ne pitajući ništa već se samo ušuljajući nenametljivo u srca svih. Zahvaljujem i dolasku veći broj članova Udruge slijepih SMŽ -Sisak, a zahvalio bih na dolasku i svojoj prijateljici, učiteljici Dobrili.
http://prigorski.hr/krizevacki-pjesnik-i-pisac-josip-petrlic-pjer-nastupio-u-zagrebu-i-sisku/
















Nema komentara:

Objavi komentar