srijeda, 17. veljače 2016.

"Kaj vu meni" - PROMOCIJA zbirke poezija - VARAŽDINSKE TOPLICE

autorica: 
Zdenka Čavić iz Koprivnice


16. veljača 2016.
Dan je bio sumoran, neobično umoran i nezanimljiv, ali zapravo svima onima koji su bili pozvani da navečer budu gosti ili sudionici na promociji zbirke pjesama Zdenke Čavić to i nije bilo važno. Važna je bila večer i da to pjesničko -glazbeno druženje krene. Očekivanja su s pravom bila "visoka" s obzirom na kvalitetu iznjedrenih pjesama koje su svoj dom našle u zbirci, ali i na kvalitetu samih izvođača, to jest, recitatora i glazbenika. Dojam cijele promocije je pojačao i ugodan ambijent prostora hotela Minerve i gosti koji su prepoznali taj životno-iskreni "kaj" te su poslije svake izvedbe zdušno pljeskali.

Program je krenuo i nekako se odmah od prve pročitane pjesme, koju je čitala sama autorica, stvorila prisnost odobravanja i zadovoljstva. Otvorila se želja izvođača da izvedu pjesme što spontanije, ali i publike da upije baš svaku izgovorenu riječ. I sam naziv hotela"Minerva" je bio u "službi" poezije jer je Minerva bila rimska božica i smatrali su je djevičanskom božicom između ostalim i POEZIJE i MUDROSTI.
Večer poezije, večer glazbe i večer velikog srca autorice koja je sve nazočne "ljubila" svojim stihovima, svojom željom i velikom uloženom energijom da svi budu sretni te svojom emocijom koja je poklekla od siline iskrenosti te su njene suze kao biseri samo još jače zasvijetlili u našim grudima.
 U programu su nastupali:  Vokalna skupina "Pajdašice", Ivan Picer, Marija Hegedušić, Katica Rajić Popijač, Bemian duet, čitači knjižnice Ludbreg... Program je vodio Aleksandar Horvat , a u ime gradske knjižnice i čitaonice "Mladen Kerstner" Ludbreg,  riječi podrške i zahavle na dobroj suradnji je uputila  ravanteljica knjižnice, Edita Kutnjak-Zlatar.
 Veliko iznenađenje je bilo uglazbljivnaje stihova autorice i njihova izvedba u živo VS "Pajdašica".
























Nema komentara:

Objavi komentar