četvrtak, 16. listopada 2014.

SONJA -POZIVNICA ZA KONCERT

POT-POURRI DE PARIS

Sonja & Allo Allo quartette

Vas poziva na koncert francuske šansone i jazz manoucha u

srijedu 12.11. 2014. u 21h 

u clubu SAX
u Palmotićevoj 22. 

Ukoliko ste zaintersirani, molimo Vas da unaprijed mailom rezervirate mjesto.
Cijena ulaznice je 40.- kn.

Kliknite i poslušajte
 https://www.youtube.com/watch?v=Wl5Ll8FACtM

Sonja & Allo Allo Quartette


je zagrebački sastav koji je u kratkom roku postao jedno od najzanimljivijih osvježenja na klupskoj sceni metropole i šire. Sastav je okupljen na inicijativu profesorice francuskog jezika Sonje Granić Stević i violiniste Brune Urlića. Sonja Granić Stević, inače vrsna poznavateljica francuskog jezika i strastvena obožavateljica šansone dugo je tražila okvir u kojem bi publici manifestirala svoj osebujan stil i vrlo posebnu interpretaciju glazbenih dragulja koje su nekada izvodili E.Piaf, J.Brel, J.Dassin, C.Aznavour, J.Gréco, Y.Montand i drugi doajeni francuske glazbe...

U početku trio, Sonja, Bruno i mladi gitarista Kristijan Josić, uskoro postaju Sonja & Allo Allo Quartette, nakon pridruživanja još 2 sjajna glazbenika, a to su na bas gitari Robin Knežević i na udaraljkama Krešimir Oreški.
Uskoro na gitarama dolazi do promjena:
Kristijana Josića mijenja izvrsni Dalibor Pippo Matošević, a Robina Kneževića virtuoz na bas gitari Robert Vrbančić, obojica iz banda Massima Savića. Sastav u kratkom vremenu nastupa na mnogim klupskim pozornicama u Zagrebu i stječe nemali broj poklonika. Kroz godine redali su se nastupi u B.P Clubu, Siscia Jazz Club-u, Aquariusu, Zagrebačkom kazalištu mladih, pa na festivalima u Križevcima, Koprivnici, Splitu, Rijeci… Sonja i Bruno su kroz suradnju sa poznatim hrvatskim jazz gitaristom Damirom Kukuruzovićem osjetili čari sviranja i pjevanja sa velikanima gypsy swing glazbe kao što su gitarista Yorgui Loeffler ili nenadmašni harmonikaš Ludovic Beier. Taj izlet u glazbu francuskih Roma jako se osjetio i u glazbi Allo Allo Quartetta, jer sastav uz šansone izvodi i dio repertoara francuskih Roma - Manoucha.

Kroz sat i pol koncerta Sonja i njezin sastav ALLO ALLO publiku provedu pariškim predgrađima u kojima je nastao gypsy swing, opskurnim, ali šarmantnim lokalima Bellevillea i Montmartrea gdje se stvarao kult Edith Piaf, a zatim ih ogrnu blještavilom avenija, bulevara i trgova o kojima su pjevali Joe Dassin, Yves Montand, Gilbert Bécaud i mnogi drugi prvaci šansone.  Sonjina  strastvena interpretacija na besprijekornom francuskom jeziku, kao i emotivna i virtuozna glazbena pratnja njezinog kvarteta učinit će njihov koncert praznikom za sve ljubitelje francuske glazbe, kao i one koji će to postati nakon prvog slušanja ovog sastava.

SONJA & ALLO ALLO QUARTETTE SU;

Sonja Granić  Stević – glas  - profesorica francuskog jezika i književnosti dugogodišnja je ljubiteljica šansone i jazz manoucha. Uz  vođenje francuskog zbora Chantalliance unutar Francuske alijanse Zagreb, surađuje s Damir Kukuruzović Django group i koordinatorica je grupe  Sonja & Allo Allo quartet.

Bruno Urlić – violina - violinista, aranžer i glazbeni producent. Surađuje sa mnogim estradnim zvijezdama poput Severine, Massima Savića, Zorana Predina... Nekada član kultnog sarajevskog banda Zabranjeno Pušenje, trenutačno djeluje u grupama Massimo band, Mavi Kan, Ezerki & 7/8, te Damir Kukuruzović Django Group.

Robert Vrbančić – bas - svestrani basista surađuje s mnogim izvođačima inozemne i hrvatske glazbene scene. Dobitnik je nagrade Status za najboljeg bass gitaristu u pop rock kategoriji i član je pratećeg banda Massima Savića.

Krešimir Oreški – udaraljke - iskusni perkusionista i dugogodišnji djembe učitelj. Član je etno-skupine Kries i Ezerki & 7/8 i voditelj domaćeg afro - benda Iroko.

Dalibor Pippo Matošević – gitara -  gitaristički virtuoz, veliki ljubitelj flamenko glazbe, također i sjajan električni gitarista, dugogodišnji je član pratećeg banda Massima Savića, a dugo je surađivao i sa Ninom Badrić.

Linkovi Youtube:

Ostale informacije i kontakt(booking):
prof. Sonja Stević Granić
+385/98/480-392
E-mail: sonia.alliance@hi.t-com.hr

Nema komentara:

Objavi komentar