U ZAJEDNIČKIM ZBRIKAMA

 

"Josip Petrlić predstavlja nam se u ovom izboru s tri pjesme o ljubavi, točnije o ljubavnom bolu, koji čini da se sva pjesnikova pozornost usmjerila na ovu temu, priču o osjećajima i rastanku, neprežaljenom gubitku. On svoju liriku ispisuje u slobodnom stihu, primjerenom  nesoutanom letu misli, a one pjesnika kao da vode Nerudinim stazama i čine stihove zanimljivim zbog neočekivanih obrata u njihovom tijeku, malih digresija i spontanih asocijacija, koje kao da oslikavaju najprecizniji ljubavni odnos o kom piše. Sami naslovi pjesama "Nemoć", "Sjene" i "Otuđen" govore o Petrlićevim emocijama, koje se prelijevaju od potpunog beznađa, do nanovo pronađene nade, u prisjećanju na vrijeme provedeno s voljenom osobom. Najuspjelija pjesma u ovom trolistu, donosi nam stih koji u svom pitanju objedinjuje značenje ovog ciklusa "Što mi je učinila ljubav neizrečena?", a mogući odgovor je kako je ljubav ipakprekinula svoju nijemost gorućom. iskrenom bujicom poezije."
Maja Kušenić Gjerek, 2015. 

Do nedavno sam bio uvjeren da nemam svojih pjesama objavljenih u zajedničkim zbirkama jer, iskreno govoreći, nisam baš pobornik takvih suradnji. No, prevario sam se. Pregledavajući svoju biblioteku naišao sam na čak 6 zbirki u kojima su moji radovi, a ima ih još nekoliko no nemam primjeraka tih  knjiga. 


Zbornik radova KAŠTELANSKE ŠTORIJE 2020. 
U tom zborniku mi je trećenagrađena pjesma "ŠTATUTKO U KAŠTEL SUĆURCU"

"DOMOLJUBNI ZAPISI IZ BRANITELJSKOG PERA" 2019.
Glavni i odgovorni urednik: Josip Petrlić Pjer
Osim uredništva u njoj sam sudjelovao i sa 6 pjesma, "Živ sam, i to je kao nešto", "Bio i ostao branitelj", "Hrvatska zastava", "Tada, Vukovare", "Dravski branitelj" i "Heroj". 
Zbirka pjesma Marija Pošta "MOJA KOMATNICA VU PESMI, REČI I SLIKI" 
2017.
 u njoj sam sudjelovao sa pjesmom "STARA LESA U KOMATNICI" s time da je ta pjesma i potaknula cijeli ovaj projekt i da je tiskana, uokvirena i postavljena vatrogasnom domu u Komatnici. "ZAVIČAJNA ZIPKA"
Nakladnik KUD PODRAVKA, 2016. Koprivnica
Sa tri pjesme sudjelujem u njoj "NEMOĆ", "SJENE" I "OTUĐEN"
"Koprivnički književni godišnjak 2014."
Nakladnik Ogranak matice Hrvatske Koprivnica
tri moje pjesme na kajkavštini su u njoj i to: "KAD SE OKRENEM", "S'E ZBOG ONOG VREMENA" i "STRA LESA U KOMATNICI""MEGAMAXY" je GIGANT PJESMA, puno autora, a pjesme su bez naslova i nastavljaju se jedna na drugu. 2013. Urednik sam knjige "FINI DIŠEČI TOKORMAN", 2015.,  autora Roberta Rodmana iz Đurđevca.


Urednik sam i knjige Milice Ježovite Levak "KRIŽEVCI OSTAJU, SVE DRUGO ĆE PROĆI", 2016.


Nema komentara:

Objavi komentar