INTERVJUI

Podravski list, izdanje od 16. 3. 2020.,

Josip Petrlić Pjer izdaje dječju trilogiju u svrhu

 razvoja prigorskog turizma


– Kao književnik, osim u vrtićima i školama, radim i s djecom s posebnim potrebama. Ta su djeca jedinstvena, svako ponaosob, i ponosan sam što ih sve uspijevam motivirati da se osjećaju ugodno i sudjeluju u druženjima. U Princezi Hedi htio sam skinuti stigmu s određenih zanimanja, poput konobarica, pa je tako Princeza Hedi upravo tog zanimanja. Htio sam mnogo edukativnosti, ali ne nametljive. Roman je također bio zahtjevan za pisanje. Radnja se odvija u Čoko baru Hedona, a poanta je da se mi ne znamo nositi s nečim drugačijim, posebnim, ali da to ipak možemo prevladati – objasnio je Pjer i dodao da je cilj stvoriti turizam za djecu, školu u prirodi. Djeca bi upoznavala grad, a potom išla u Orehovec u školu u prirodi. Tamo bi se igrala i upoznavala floru i faunu kraja, a na kraju bi sve završavalo književnim susretom s Pjerom.

cijeli intervju:
https://kuppkz.blogspot.com/2020/03/intervju-podravski-list.html*********


10.2.2020.
AKADEMIJA ART

“KRIŽEVAČKA TRILOGIJA” JOSIPA PETRLIĆA PJERA IZ MAŠTE URANJA U STVARNOST

https://akademija-art.hr/2020/03/09/krizevacka-trilogija-josipa-petrlica-pjera-iz-maste-uranja-u-stvarnost/?fbclid=IwAR0blyD45PZNfS_bUs5pc4OYKtPn7-RC_nlslkcKIeaoKARxPG5gH8LbWYMž
10.2.2020.

Promocija knjige “VLAKIĆ I ANA PUTUJU U SVETI PETAR OREHOVEC”

Do sada nam je poznati križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer davao samo opisno naslućivati što bi se to, iza idejno književnog originalnog naziva „Križevačka trilogija“, krilo.
kompletan intervju:
https://kuppkz.blogspot.com/2020/03/intrvju-akademija-art.html********


9. prosinca 2019.

Pjer -I NTERVJU - gimnazija Prelog

Josip Petrlić Pjer, INTERVJU GIMNAZIJI,  
Srednja škola Prelog

kompletan intervju na:
https://kuppkz.blogspot.com/2019/12/pjer-intervju-gimnazija-prelog.html


                       ********
srijeda, 25. rujna 2019.


Intervju za prigorski.hr


RAZGOVOR S POVODOM 

Svestrani kulturnjak Josip Petrlić Pjer osmislio Štatutka – lika za djecu i za promicanje povijesti

 24. rujna 2019.  Autor: prigorski.hr Intervjui 
kompletan intervju na:
https://kuppkz.blogspot.com/2019/09/intervju-za-prigorskihr.html                               ********


utorak, 23. srpnja 2019.

kompletan intervju na: 
https://kuppkz.blogspot.com/search?updated-max=2019-07-31T18:21:00%2B02:00&max-results=7&start=28&by-date=false                          ********
intrvju u JUTARNJEM LISTU iz 9.10. 2007.

Križevački kantautor Josip Petrlić Pjer ženi prepustio da gradi karijeru

KRIŽEVCI – Ako trebate pomoć u kućanstvu, zakon omogućava da prijavite domaćicu, no ako se sami želite prijaviti kao domaćica, to nije moguće. Unatoč tome što me zakon ne priznaje kao domaćicu i ne ostvarujem staž, ja sam ipak već 14. godinu domaćica u našem kućanstvu – rekao je Josip Petrlić Pjer.

Kao što ga u Križevcima rijetko tko zna po imenu i prezimenu, tako samo uski krug prijatelja zna da je bivši klavijaturist grupe Sedmica, a posljednjih godina i kantautor te pomoćni trener Rukometnog kluba KTC, i domaćica. U tome je i uspješan, što su potvrdili njegova supruga Ljiljana i sinovi Boris (15), Marko (13,5) i Leo (5,5). Upravo je zbog djece Pjer, po zanimanju elektrotehničar, prije 14 godina ostavio posao inkasatora u križevačkom Komunalnom poduzeću.

– Prije nego što je supruga ostala trudna, već smo počeli u kući uređivati frizerski salon. Kako nismo imali nikoga tko bi nam pomogao oko djeteta, a zaključili smo da supruga kao frizerka ipak može više zaraditi nego ja kao inkasator, ja sam se prihvatio mijenjanja pelena, kuhanja, pranja i svih ostalih kućanskih poslova dok je supruga radila u salonu.

U poduzeću sam bio dogovorio mogućnost povratka nakon četiri godine, no kako se za godinu i pol rodio Marko, o tome sam posve prestao razmišljati i posvetio se obitelji koja je za mene, s obzirom na to da sam imao vrlo teško djetinjstvo i pretežno živio sam, prva na rang-listi životnih vrijednosti – rekao je Pjer. Dodao je kako se jedino ne “petlja” u kolače.

– Tu je moja Ljiljana zakon. Ona i kuha odlično, no kako ja imam više vremena, tu sam joj za petama – našalio se Pjer. Marko je otkrio da najviše voli Julijin paprikaš koji je tatin specijalitet broj 1. Iako su obveze u kućanstvu velike, zahvaljujući tome što se u njihvoj obitelji sve temelji na dogovoru, Pjeru je preostalo vremena i za muziku, njegov dugogodišnji hobi.

– Djecu sam često vozio sa sobom na probe, no, srećom, nastupi su bili uglavnom u subotu uvečer kad je supruga slobodna – prisjetio se Pjer vremena do prije pet godina, dok se nije nakon 15-ak godina uspješnih nastupa diljem Hrvatske raspala grupa Sedmica.

– Kao što na početku ni prijatelji nisu razumjeli moju želju da budem domaćica, tako nisu, s obzirom na to da ne znam note, ozbiljno shvaćali ni moju želju za skladanjem. No, upornošću ih polako uvjeravam da je sve moguće kad se jako želi – istaknuo je Pjer koji je ovih dana završio skladanje najnovije pjesme “Selo moje, kraj moj”.  Pjesma je posvećena selu Kostanjevcu, a prvi će put biti izvedena 23. listopada u sklopu 2. kostanjevečke kestenijade.

Nedavno postao i skladatelj

Pjer je nedavno počeo i skladati. Prva pjesma “Križevci moj su grad” bila je izvrsno prihvaćena, a 2004. izdali su prvi CD pod nazivom “Ja sem pajdaš”, koji je zbog većeg broja pjesama posvećenih zavičaju i videorazglednice postao vrlo traženi križevački suvenir.Nema komentara:

Objavi komentar