subota, 10. siječnja 2015.

4 književna izričaja

http://krizevci.hr/index.php/33-vijesti/751-nova-knjiga-josipa-petrlica-pjera
 Iz tiska je izašla još jedna knjiga pjesnika i pisca, Josipa Petrlića Pjera, roman za djecu "Radionica povijesnih priča". 


To je Pjeru prvi roman (kao žanr), ali što je zanimljivo to mu je u 2014.-oj 3. književni naslov koji je objavio.
 Objavio je u siječnju knjigu proze, satire i novele "I ja sam tu", u studenom zbirku pjesničkih  minijatura prevedenih i na francuski "47 zrna - 47 GRAINS DE FANTASIE, a krajem prosinca mu je izašao i roman za djecu "Radionica povijesnih priča". 
Uz zbirku poezije "Odškrinuti snovi", ovo je Pjeru 4. naslov u dvije godine.  

Zanimljivost je i ta da je Pjer i urednik u svojim knjigama, a KRIŽEVAČKA UDRUGA PJESNIKA I PISACA - KUPP je nakladnik.



 najava romana "Radionica povijesnih priča":


Čitatelju, ako se usudiš zaviriti u prostranstva djetinjstva i život najnevinijih i najljepših godina, u kojima se: „Samo srcem dobro vidi, a bitno je očima nevidljivo., kako bi nas poučio Exupery, tada ćeš nevjerojatno bogatu i avanturističku priču iščitati u ovome posebnom romanu.

Autor nam je maštovito, emotivno i jezgrovito približio priču o djetinjstvu ispletenom od ljubavi, prijateljstva, snova, želja, maštanja i otkrića.Sa svojim glavnim likovima: Leom, Krunom, Karlom, Ivanom i Josipom, poveo nas je na istraživačko putovanje kroz povijest, ne libeći se usput dodirnuti i njihove intimne, obiteljske živote, međusobne odnose, uspone i padove, teške, a i lijepe trenutke, kojima je začin pružalo međusobno prijateljstvo.

Djelo je nadasve interesantno jer istovremeno gradi istinitu i zanimljivu povijesnu priču o rodnome gradu glavnih likova i vrijednostima prijateljstva, uzajamnosti, odanosti i ljubavi.
                                              prof. mag. kroatologije i sociologije 
                                                                      Ana Rajković 


Nema komentara:

Objavi komentar