ponedjeljak, 22. veljače 2016.

Pjesnik ERNEST FIŠER vu Križevcima

                       Održano predstavljanje nagrađivane pjesničke zbirke
                            „Macbeth na fajruntu“ Ernesta Fišera


       U ponedjeljak je ogranak Matice hrvatske u Križevcima u prostoru Koncertne dvorane Glazbene škole Alberta Štrige bio upriličio predstavljanje nagrađivane pjesničke zbirke „Macbeth na fajruntu“  Ernesta Fišera. Kao što to i inače biva kada vam dođe ovako vrstan i kvalitetan autor , program se ne bazira više samo na tu knjigu već su Križevčani imali zadovoljstvo upoznati se i s novom zbirkom poezije „Doba nevremena“ koja je iz tiska izašla prija dva do tri dana. Važno je napomenuti da je književnik Ernest Fišer član DHK, Matice hrvatske, dobitnik je puno prestižnih nagrada za svoj književni rad, a poeziju piše i na standardu, ali i na kajkavštini. Bio je  urednik i glavni uredni u nekoliko vrsnih časopisa i još mnogo toga.
Moderator programa je bila predsjednica ogranka Matice hrvatske u Križevcima, Renata Husinec koja nije krila zadovoljstvo što je pjesnik ovakvog kalibra došao održati promociju u Križevce. O autoru i njegovom radu je govorio dr. sc. Mario Kolar, književni kritičar, naglasivši baš tu komponentu iznimne kvalitete i u izričaju na kajkavskom, ali i na standardu te da se s ovom posljednjom knjigom otkriva novi Ernest Fišer.
Za izvrstan i dojmljivi glazbeni dio bili su zaduženi Ivan Mežnarić, skladatelj i pijanist te Valentina Geci Koren, sopranistica otpjevavši nam par pjesma koje su skladane na tekstove večerašnjeg autora. Poseban dojam ostvarili su s izvedbom posljednje pjesme pod nazivom „Varaždinska suita“ kojoj je skladatelj  večerašnji interpreta Ivan Mežnarić.
Publika je pljeskom i kupnjom knjiga pokazala da prepoznaje i štuje kvalitetu poezije i rada Ernesta Fišera.
PjerJP














Nema komentara:

Objavi komentar