subota, 29. rujna 2018.

SUSRETI PRIJATELJSTVA MALIH PODRUČNIH ŠKOLA -Bakovčica 2018.

Petak, 28.rujan 2018.


JUBILARNI 10. PO REDU SUSRETI PRIJATELJSTVA MALIH PODRUČNIH ŠKOLA :“ ŠKOLSKO ZVONO – BAKOVČICA 2018. GODINE „

  OBIŠLI SMO BAKOVČICU , PODRAVKU, MUZEJ PREHRANE PODRAVKA , GRAD KOPRIVNICU

Područna škola Bakovčica ove godine je u goste pozvala učenike i učitelje Područnih škola Lepa Ves – Krapinsko-zagorska županija i Veliki Poganac .

Ovo rujansko druženje obilježili smo terenskom ( izvanučioničkom) nastavom kojoj je tema bila Koprivničko-križevačka županija .
Bili smo u Podravci i saznali što sve oni proizvode , kuda plasiraju svoje proizvode i kako tvornica funkcionira .Djeca su se posebno veselila poklonima koje im je darovao medvjedić Lino. U Muzeju prehrane Podravka doznali smo i vidjeli kakvim su nekada radili strojevima i kakva je bila ambalaža .

Profesorica povijesti Lidija Vranar nas je provela kroz grad Koprivnicu i govorila nam o povijesti grada.Dožupan Ratimir Ljubić predstavio nam je Koprivničko-križevačku županiju.
Prepuni dojmova vratili smo se u Područnu školu Bakovčica gdje smo izveli zajednički program ( recital,pjesma,ples).
Nakon toga križevački pjesnik za djecu Josip Petrlić-Pjer recitirao nam je svoje pjesme i uspostavio vrlo prisan kontakt sa nama.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčica nam je na nogometnom igralištu prezentiralo edukaciju o vatrogastvu,a posebno nas je obradovala izložba vatrogasne opreme.Organizirali su nam vatrogasne igre u 5 disciplina.natjecali su se svi nazočni učenici.Na kraju nije bilo pobjednika jer su sve 3 škole imale isti broj bodova.Bilo je tu i dječjeg nogometa,igre graničara,utrkivanja...
Na samom kraju i učenici i učitelji su rekli da odlaze svojim kućama ispunjeni radošću,veseljem i prijateljstvom,a ovaj dan će im ostati u trajnoj uspomeni.

Domaćin učitelj Radovan Knežević rekao je prije odlaska gostiju da je sretan što smo u jednom danu toliko toga napravili i sve planirano realizirali.Posebno ga veseli što su djeca stekla nove prijatelje i prijateljice,a učitelji dogovarali buduće suradnje.



















Nema komentara:

Objavi komentar