utorak, 11. prosinca 2018.

Promocija DETEKTIV PERO - Choco bar Križevci - prigorski.hr

10. prosinac 2018.


pjer28


OBJAVIO http://prigorski.hr/  

“Detektiv Pero” Josipa Petrlića Pjera predstavljen u slatkom okruženju križevačkog Choco bara

U glazbenom programu na harmonici je nastupio Karlo Ivančić, a predstavljanju knjige nazočio je i križevački gradonačelnik Mario Rajn sa suprugom.
Darko Pernjak istaknuo je Pjerovu svestranost i približio odraslima knjigu za djecu. -Za napisati knjigu treba imati dozu talenta i vjerujem da će Pjerove pjesme polučiti uspjeh. Pjer krasno iskazuje prisnost s djecom i u tome mu je pomoglo bavljenje glazbom. Brojne prmocije je odradio po školama i još će imati barem 50 promocija po školama knjige “Detektiv Pero” – rekao je Darko Pernjak.
Josip Petrlić Pjer rekao je kako je knjiga nastala zahvaljujući njegovom sinu Leu, a da je lik bake Jane u knjizi posvetio Bobi Csik. -Želio sam knjigom zainteresirati djecu za povijest Križevaca. Likovi su stvarni, radnja se odvija u današnje vrijeme i povezana je s prošlošću. Povijesni detalji su stvarni – istaknuo je legendarni Pjer.. Ilustratorica Estera Balog kazala je kako joj je izazov bio dodatni zadatak pored škole odraditi sve na vrijeme. – Znala sam što trebam raditi i Pjer je bio zadovoljan mojim radom – rekla je Estera Balog.Donosimo bogatu galeriju fotografija, video, recenziju, a možete pročitati i životni put Josipa Petrlića Pjera – slobodno se naluknite!




















Iz recenzije:
„Detektiv Pero” priča je o dobrim emocijama, o hrabrosti, prijateljstvu, poštenju, razboritosti i razumijevanju. Izranja iz stvarnosti, bavi se itekako aktualnom problematikom poput zaštite životinja i ekologijom. O bici između dobra i zla danas se više ne može pisati kao okršaju oklopljenog viteza i vatrenog zmaja.
Potrebno je suočiti se sa suvremenim problemima i naučiti nas kako da se prema njima ispravno postavimo u stvarnom vremenu. Autor nas preko Perinih zanimljivih avantura uči da se samo upornošću u stjecanju novih znanja i vještina može svladati svaka prepreka. Čak i baka Jana pod stare dane počinje učiti francuski…
Darko Pernjak, književnik i predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka DHK
Foto: Zdenko Balog          

Nema komentara:

Objavi komentar