subota, 2. srpnja 2022.

Još jedan nastup svome gradu

 

Spontanim nastupom nasred trga,
zapravo na terasi pivnice, (15h popodne, a sunce se razigralo u svoj svojoj punoći) dao svoj mali doprinos prezentaciji grada i podršku rada DAK-u

30.lipanj 2022.





U organizaciji i na poziv Destinacijske agencije Križevci u četvrtak, 30. lipnja Križevce su posjetili ravnateljice i ravnatelji osnovnih škola grada Zagreba kao članovi Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i nekoliko predstavnika Školske knjige Zagreb s ciljem predstavljanja DAK-ovih turističkih paketa i grada Križevaca kao destinacije za školske grupe svih uzrasta, sindikalne grupe učitelja i sve ostale grupe odraslih i djece.
Već ujutro goste je iznenadila Magda uskočivši u bus izvan samog grada.
Tako je Magda za početak cjelodnevnog druženja najprije kroz priču u autobusu vratila goste preko 250 godina unazad kada je bila optužena da je vještica, ali potom i oslobođena, a onda ih je počastila svojim čarobnim napitkom u Magdinom vrtu te ih upoznala s turističkim lokacijama u gradu.
U Kozmološkom centru dočekao ih je dr. znanosti Andrej Dundović predstavivši im rad centra i budući rad zvjezdarnice, a uz predstavnika Udruge Perzeidi profesora Ratka Matića gosti su također imali priliku promatrati sunce putem teleskopa i čuti o padu meteorita. Tom prilikom u opuštenoj atmosferi dobrodošlicu u Križevce ravnateljicama i ravnateljima poželio je gradonačelnik Mario Rajn te poželio da iz Križevaca ponesu lijepe uspomene.
Program se nastavio obilaskom tvornice čokolade Hedona, predstavljanjem Razvojnog centra i tehnološkog parka, kino dvorane i kongresnih dvorana, posjetom Gradskom muzeju Križevci, usponom na toranj Hrvatskog doma, a sve to začinjeno je kušanjem Hedoninih proizvoda u Choco baru, križevačkih štruklja pekare Robin, Križevačkog piva pivnice Tomislav i sladoledom naših lokalnih slastičara.
Službeni razgled u pratnji turističkog vodiča nastavili su obilaskom Strossmayerovog i Nemčićevog trga, crkve sv. Ane i Pavlinskog samostana, crkve sv. Križa, Munjare, Županijske palače, Križevačkih tunela i Grkokatoličke katedrale, a upoznali su i pisca Josipa Petrlića Pjera te Križevačku djevojačku stražu.
Dan je završio na Seoskom imanju Rakić gdje su uz domaće specijalitete uživali u lijepo uređenom ambijentu, odličnoj atmosferi i ponudi imanja te se imali prilike s imanja Rakić odvesti traktorom do jezera Čabraji i uživati u kratkom pikniku.
A za volanom traktora bila je, tko drugi nego Magda😄
Destinacijska agencija nastoji i dalje privući posjetitelje u Križevce, što u današnje vrijeme konkurentnosti nije lako, no zato svakim novim dolaskom neke od grupa, dolazi u paketu velika radost i motivacija.
Istu takvu radost u DAK su donijeli i ovi gosti, ravnateljice i ravnatelji iz osnovnih škola Zagreba te predstavnici Školske knjige Zagreb koji su bili oduševljeni dobrom organizacijom, ljepotama, sadržajima grada i okolice, ali i srdačnošću pa su lijepim pohvalama ispunili Magdino srce.🥰

Nema komentara:

Objavi komentar