utorak, 28. svibnja 2024.

Nevjerojatna književna promocija Križevaca

SOBA PRIČA LILIPJER BILA IZLAGAČ NA PANONSKOM FESTIVALU KNJIGA  u OSIJEKU 2024. 


Od 22.- 26. svibnja 2024. 


Ovo je nevjerojatno! Uzbudljivo! Ludo i književno i poslovno, ali da, uspjeli smo. Mala Udruga Soba priča Lilipjer koja ima nakladu samo jednog autora (Josip Petrlić Pjer - 16 naslova za djecu i odrasle)  i ima mali broj članova čiju glavninu čine članovi obitelji Petrlić, došla je na ideju da bi se mogli pojaviti na ovako velikom sajmu knjiga i to kao nakladnik. Biti izlagač uz bok svim najjačim i najvećim izlagačima u Hrvatskoj ne da bi konkurirali naslovima ili ponudom, što bi bilo smiješno, već svojom osobnošću, književnom originalnošću i posebnim, već odavno zamijećenim, radom s djecom. 

Uspjeli smo! 

Zaključak od dvije riječi bi tako zvučao, ali ne bi dočarao ono "nešto", a to je da smo bili zamijećeni i pohvaljeni za originalnost, pristup, emociju od strane svih tih izlagača i posebno od samih organizatora sajma. Ipak najvažniju i nama najdražu pohvalu i podršku su nam dali posjetitelji i kupci Pjerovih knjiga koji su imali želju ne samo kroz priče u knjigama i slikovnicama već i razgovor saznati što više o Križevcima i okolici. Ne mali broj istih je izrazio želju i nakanu da dođu u Križevce upoznati pisca i vidjeti mjesta gdje se radnje određenih priča odvijaju. Žele doći vidjeti skulpturu mačka Ljubija, posjetiti tvornicu čokolade Hedonu, popiti kavu u Choco baru i upoznati Princezu Hedy, zaviriti u Kozmološki centar, vidjeti gdje je živio i u školu išao izumitelj Marcel Kiepach, vidjeti mjesto gdje su se zaljubili Marta i Ivek...

Naša jedinstvenost su bile i same majice (čiju kreativu potpisuju sami članovi) koje su nosili Ljiljana Petrlić, predsjednica Udruge SPL i glavna organizatorica ovog projekta, Leo Petrlić i Marko Zagorec, a koje su bile pravo osvježenje.

Posebnu pozornost i divljenje je dobila i promotivna umjetnička knjiga „Zavrti svoj kišobran“ koju je izradila Ljiljana Petrlić uz riječi da je to najdojmljivija knjiga ovogodišnjeg sajma.  

 Jedinstvenost našeg štanda je bila i svakodnevna dostupnost samog  pisac Pjera koji je po želji potpisivao kupljene primjerke i zdušno odgovarao na bezbroj pitanja vezana uz sam sadržaj objavljenih djela.

Neumornim i ustrajnim pričama o svojem gradu Lilipjerovci (treba izdvojiti Ljiljanu), neposrednošću, raznovrsnim književnim opusom šarmantno uređenim štandom osvojili su srca svih dobnih skupina posjetitelja sajma, ali i organizatora koji je najavio da za Udrugu slijedeće godine ima posebne planove u sveukupnom programu za djecu.

Velika hvala Ljiljani, Leu, Marku i gradu Križevcima koji su sufinancirali ovaj projekt što smo nakladništvo križevačke Udruge Sobe priča Lilipjer i zavičajnog pisca za djecu i odrasle Josipa Petrlića Pjera (mene) mogli predstaviti na ovako velikom i važnom sajmu knjiga.

Na PFK su mi bili službeno istaknuti: roman "Muka po Stjepanu", priče za djecu "Zagonetni tragovi" i slikovnica "Štatutko u vinogradu".

PjerJP

 


             

 



              

       

 


 















 
 
 



 













Nema komentara:

Objavi komentar