subota, 9. studenoga 2013.

POEZIJA na Obrtničkom sajmu ..


Nigdo nije vjeroval da se i to može, spojiti poeziju i obrtništvi i to kao izlagač na 16. Obrtničkom sajmu u Križevcima (županijskom i međunarodnom). S obzirom da kada je ideja iznesena  prema organizatoru da bismo mogli sudjelovati svi su sa laganim podsmjehom to osporavali.


Naglasak ideje je ipak bio na spoju obrništva i kulture što je u stvarnosti i predodređeno na nedjeljivo paratnerstvo. 

Mala skupina pjesnika uspjela je postaviti zavidno lijep i ugodan štand i predstaviti knjige svojih članova, a čitanjem poezije i svoje pjesništvo. 
Miris bale slama i sijena bil je samo poticajni dio priče koji je uz ugodne stihove odaval dojam prisnosti i zajedništva bez panike i ukalupljenosti. Za taj dio domaćega štiha se je pobrinul "prijatelj udruge" Krunoslav Hunjak.
Kažu da nije lako biti svoj i poseban, a dobar. 
To je danas uspjelo članovim Križevačke udruge pjesnika i pisaca. 
Da bi nam bil ugodniji ambijent pobrinul se tajnik Udruge Mladen Mikec sa svojim drvenim uradcima i Adrijana Jušta sa svojim umjetničkim slikama.
Jest da nismo predugo trajali jer su  nas je vjetar i kiša spuđali, no svejedno smo se uspjeli predstaviti čitanjem poezije. Sjedenjem na slami i uključivanjem u razgovor uz fino crno vino, su se pridružili i posjetitelji.
Od pjesnika danas su uspjeli doći i podružiti se Sanja Damjan, Stjepan Golubić, Adrijana Jušta, tajnik udruge Mladen Mikec i predsjednik udruge Josip Petrlić Pjer.


Komentari posjetitelja su i više nego poticajni i zahvalni jer su išli i do te konstatacije da smo bili jedni od rijetkih ili jedini, koje se stvarno isplatilo vidjeti. 
Nakon što smo pobjegli od kiše uputili smo se do prostorije udruge i nastavili druženje uz ugodan razgovor.
Hvala članovima na dolasku, na trudu i druženju. 

Nema komentara:

Objavi komentar