petak, 22. travnja 2016.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA PLANETA ZEMLJE ODRŽAN U OŠ BAKOVČICE



22.travnja 2016.

Kakva bi to bilo obilježavanje Dana planeta Zemlje da nema lijepih priča o toj Našoj nenadmašnoj planeti i da nema dječice, iako bih ja još dodao, i da nam nema jedinstvenog ljubitelja i jednog i drugih, Mladena Kušca. Sve toga je danas od jutarnjih sati bilo u OŠ Bakovčice jer sun im u posjet došla djeca iz Četvrte OŠ Bjelovar. Došlo im je puno razigrane djece željne druženja i upoznavanja Bakovčice, Koprivnice, Podravine.

 
Često kada kažemo i mislimo o Zemlji kao planeti, mislimo da je to negdje tamo iza brda, iza mora, iza nekog skretanja s asfaltne ceste u prostranstvo prirodne fascinantne razigranosti. To i je istina, ali je Planeta i TU gdje sada stojimo, gdje sjedimo, spavamo, ležimo, učimo, radimo, igramo, trčimo, gdje se skrivamo, gdje život upoznajemo... Planeta nam je prava mati i ne samo nama ljudima već i kukcima, pticama, mravcima, leptirićima, cvjetićima... i milijarde drugih divnih stanovnika ovog nam prevažnog i jedinog Zemljinog zagrljaja.

Djeca gosti, ai djeca domaćini s njihovim učiteljima i učiteljicama su danas imali prebogat cjelodnevni program koji je počeo rano, a sastojao se od predavanja Mladen Iličković , novinar HRT-a , urednik emisije « Eko zona « : Što znači biti energetski siromašan?, zatim predavanja : Zaštićeni dijelovi prirode na području Koprivničko – križevačke županije – Željka Kolar , dipl.ing., zatim je tu bio posjet tvornici Podravka i Muzej prehrane Podravka, ali i posjet reciklažnom dvorištu Komunalca – domaćica Petra Bijač , dipl.oec. Za kraj obilaska zadržali razgledavajući glavni trgu U Koprivnici.


Drugi dio, popodnevni program, se sastojao od izložbe slika likovne sekcije Podravka 72 i promocije knjige Mladena Kušeca „Goranove priče“. Osim pozdravnog govora samog domaćina i organizatora susreta, učitelja Radovana Kneževića, riječ da sve pozdravi i zadovoljstvo da otvori izložbu je imao i dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. Ispred Likovne sekcije Podravka 72 sve jen pozdravila i zahvalila domaćinu na dobroj suradnji, predsjednica sekcije Vesna Martinjak.
Vrhunac tog programa i ono što su i djeca i učitelji nestrpljivo čekali je bila promocija knjige Mladena Kušeca „Goranove priče“ i kao po običaju, očekivanja su bila velika, ali ih je Mladen svojom karizmom i simpatičnošću nadišao i svima ponovo pružio izvrsnu priču i svojevrstan „gušt“ njegove komunikacije s djecom. U tome mu je pomogao i urednik knjige Damir Delač tajnik Hrvatskog šumarskog društva.
Za glazbeni dio ponovo su bile zadužene članice UPK «Vlado Dolenec» iz Koprivničkih Bregi, pobravši veliki pljesak, ali i simpatije.


Ovo je danas bio veliki izazov, velika obaveza , ali i veliki uspjeh i mogu reći da su ga u zajedništvu učitelj Radovan i njegovi đaci i više nego opravdali. Kvaliteta susreta se mjeri količinom razdragane cike i količinom iskrenih osmijeha djece, a toga je danas bilo iznimno puno. Cijela Podravina  je sjala.U prilog tome ide i dogovor za uzvratni susret sljedeće godine u Bjelovaru.
PjerJP























Nema komentara:

Objavi komentar