srijeda, 18. svibnja 2016.

OTVORENA SAMOSTALNA IZLOŽBA


IVANKE PAVLIC 
i
DOROTEJE MEŠTROVIĆ

Petak, 13. svibanj 2016.
U prostorijama Društva za očuvanje križevačke baštine "Križevački štatuti" je održano otvorenje izložbi dviju slikarica amatera iz Zagreba, Ivanke Pavlic i Doroteje Meštrović. U ime društva postav i vođenje programa su iznjeli Boba Csik i Josip Petrlić Pjer, dok je službeno otvaranje  izložbe pripalo nezavisnom gradskom vječniku i predsjednika "Štatutov" Željku Picigu. U kulturnom dijelu programa je nastupila pjesnikinja Mirjana Sačer Bobanac.





 Osvrt na rad autorica  je dala Boba Csik

DOROTEJA  MEŠTROVĆ  ima klasični pristup senzualnosti. Lazurni potezi puni osjećajnosti koji dolaze iz duše. Trenutnog raspoloženja bez silovitih grubih poteza. Nježno, osječajno što potvrđuje i njezino pjesništvo vezano uz sliku koju stvara. Na slikama nema suvišnih boja ni debelog namaza. Posebno me zainteresirala tehnika rađena crnim vinom. Tko to radi mora znati slikati. Ovdje se greške ne opraštaju.


IVANKA PAVLIC, njezine slike su tonski izražajne i pune boja u debelim nanosima i slikane dugim potezima kistom. Na izložbi imamo Ivankin omiljeni prikaz jarbola, vode, želje za putovanjem i otkrivanjem novih mogućnosti u stvaranju slikarstva koje za nju imaju velike mogućnosti.


NAJAVA IZLOŽBI u prostorun Križevačkih Štatuta:
05.06.2016. NEDJELJA. BRANKICA MEĐIMOREC.
18.06.2016. ZLATKO ŠAVOR
30.06.2016. GORAN ŽIGOLIĆ- HSKULTURE NAJBOLJI SLIKAR U 2015.GODINI












Nema komentara:

Objavi komentar