petak, 3. lipnja 2016.

NAJAVA i POZIVNICA za SAMOSTALNU IZLOŽBU BRANKICE MEĐIMOREC

  Društvo za očuvanje križevačke baštine "Križevački štatuti" 
u svojem prostoru u 
 ulici  A. ŠENOE 5 - KRIŽEVCI
organizira samostalnu izložbu naše sugrađanke iz Apatovca

BRANKICE MEĐIMOREC 
pod nazivom

„ Djela malog čovjeka sa srcem i ljubavlju.“


 Nedjelja 05. lipnja 2016. s početkom u 12 h (točno u podne)

U ime organizatora izložbu su postavili:  
Boba Csik i Josip Petrlić Pjer

Ulaz je slobodan i poželjan te se radujemo  Vašem dolasku!



OSVRT Bobe Csik o radu Brankice Međimorec:

BRANKICA MEĐIMOREC, od prvog dana ulaska u svijet umjetnika Križevačkih slikara amatera nemoguće je bilo ne primijetiti slikaricu Brankicu, mada svojom skromnošću i ne nametljivošću gledajući njezina radove, ne ostavlja dojam mira i tišine. U početku sam bila sigurna kako Brankica polazi tečaj slikanja kojeg su prošli mnogi Križevački slikari. Međutim, ostala sam ugodno iznenađena činjenicom da je Brankica samouk. Slikarica koja je hrabro bez poduke stručne osobe savladala jednu od najzahtjevnijih tehnika – ulje na platnu.
 Gledajući njezine slike svima nama postaje jasna izreka da slikar, umjetnik vidi sve ono što prosječan čovjek ne uočava. S tim pogledom na svijet koji ju okružuje Brankica je prenijela na platno znajući kako baratati kistom, stavljati sjenu i svijetlost, napraviti ravnotežu na svakoj od svojih djela bez obzira da li se tu radi o pejsažu, mrtvoj prirodi, animalizmu ili portretu. To dokazuje da  je  Brankicin tematski interes širok, odnosno, ovisi o trenutku inspiracije.
Sve to potvrđuje već rečeno. Brankica je rođeni umjetnik kojoj ne diktira okolina već osjećaji.  Najbolje se sama opisala u jednoj od rečenica koju mi je predložila,  sa željom da ju tako predstavimo:
„ Moja djela nastaju polako ali sa srcem i ljubavlju.“
                                                                                 Boba Csik

Nema komentara:

Objavi komentar