petak, 16. veljače 2018.

POETSKO- GLAZBENA VEČER PJERA U KORNERU




Križevački parovi uživali u romantičnom ozračju Kornera

posuđeno: prigorski.h

korner6

 15. veljače 2018. I

Neizlječivi romantik (a zar od romantike treba liječiti?!), Josip Petrlić Pjer raznježio je u četvrtak lokal Korner u Križevcima svojim stihovima, stihovima i akordima drugih pjesnika i skladatelja, a ponajviše ružama, koje je uz valentinovski poljubac dijelio ljepšoj polovici publike povodom kabaretske večeri.
Rezime je to u jednoj (podugačkoj doduše) rečenici male glazbeno-pjesničke poslastice koju smo mogli pratiti u ugođaju urbanih kavana na periferiji Križevaca, u okruženju davno posustale industrijalizacije. Ipak, duša mnogih događanja i okupljanja, ne samo u gradu podno Kalnika, a u zadnje vrijeme slobodno možemo reći, ne samo u Hrvatskoj, Pjer, motivirao je velik broj Križevčana na vožnju i šetnju do Kornera, upravo toliko da ih prostor Kornera ležerno ugosti.
korner3
U prvom je bloku nastupa uz akorde prepoznatljivih (romantičnih) šlagera Pjer recitirao svoje stihove, one već čuvene, kao i manje znane, dok je u drugom upomoć pozvao i mnoge svjetske pjesnike, od Konstantina Simonova (‘Čekaj me’) pa do Arsena Štulića, pa čak i Bareta.
Svaka je pripadnica ljepšeg spola dobila svoju ružu, uz nježne riječi i poljubac pjesnika, a zadnja je ruža pripala gazdi lokala Draženu. Raznježeni Dražen sa svojom je suprugom na kraju otvorio ples. Svakako jedna večer za pamćenje, te jedna lijepa gesta da upotpuni ovogodišnji valentinovski štimung koji traje posljednjih dana. Slobodno se naluknite!
korner
korner15
korner valentinovo

korner16


korner12

korner14
korner13
korner8
korner7

Zdenko Balog/prigorski.hr

korner2

Nema komentara:

Objavi komentar