utorak, 14. siječnja 2020.

Sv Petar Orehovec dobio svoj vlak- objava radiokrizevci


https://radiokrizevci.hr/2020/01/sv-petar-orehovec-dobio-svoj-vlak-predaja-knjige-josipa-petrlica-pjera/

Sv. Petar Orehovec dobio svoj vlak – predaja knjige Josipa Petrlića Pjera


Danas, 14. siječnja u prostorijama Općine Sveti Petar Orehovec održana je predaja knjige Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec, autora Josipa Petrlića Pjera. 
Prisutni su bili načelnik Općine Sv. Petar Orehovec Franjo Poljak, autor Josip Petrlić Pjer, ravnatelj osnovne škole Stjepan Lučki te Dragutin Hendelja – zamjenik načelnika Općine Sv. Petar Orehovec.
Knjigu je napisao Josip Petrlić Pjer, a učiteljica Tijana Mamić i učenici OŠ Sv. Petar Orehovec zaslužni su za ilustracije. Općina Sv. Petar Orehovec financirala je izradu knjiga. Predgovor je napisao ravnatelj Stjepan Lučki.


Načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak rekao je sljedeće:
Nama u Općini Sveti Petar Orehovec je vrlo drago da je Pjer na jedan lepršav način kroz priču i viđenja djevojčice koja putuje vlakom došao do svog cilja kojeg ovdje zove Sveti Petar Orehovec tako da nam je vrlo drago da se u književnoj formi spominje Sveti Petar Orehovec. Nadamo se da će knjiga doprinijeti promociji našega kraja i da ćemo kasnije moći razvijati neke projekte u našoj osnovnoj školi u Svetom Petru Orehovcu, a i u vrtiću koji je još u izgradnji. Ova knjiga za djecu je dobar projekt promocije našega kraja i također temelj za razradu budućih ideja za našu mladu populaciju. Na kraju mogu izraziti veliku zahvalu autoru Josipu Petrliću Pjeru. Nadamo se daljnjoj suradnji u razradi novih ideja koje bi opet obrađivale nešto lijepo iz našeg kraja koji je svakako poseban i lijep. Također zahvaljujem ravnatelju osnovne škole Sveti Petar Orehovec zbog sudjelovanja učenika koji su ilustrirali knjigu.”


Stjepan Lučki, ravnatelj osnovne škole Sv. Petar Orehovec zahvalio se autoru Josipu Petrliću Pjeru na njegovom angažmanu te rekao sljedeće: ”Zahvalan sam što je autor u svoj rad uključio djecu osnovne škole Sv. Petar Orehovec čiji su likovni radovi popratni sadržaj u samoj knjizi. Naravno da to sve ne bi bilo moguće da se u samo tiskanje knjige nije uključila Općina Sv. Petar Orehovec. Prepoznata je vrijednost projekta i realizirana i na tome vam čestitam. Vjerujem da će djeca vrlo rado čitati knjigu jer je ona vrlo zanimljiva. Preporučam ju svima na području našeg prigorskog kraja i šire. Knjiga je vrlo maštovita i sadržajna s ciljem razvoja mašte kod djece što je vrlo bitno za budući razvoj samog čovjeka. Preporučam se dalje načelniku i autoru za buduće projekte koji bi mogli predstavljati i prezentirati kalničko prigorje na nivou cijele Hrvatske.”


Sam autor knjige Josip Petrlić Pjer izrazio je sreću i zadovoljstvo i rekao sljedeće: ”Drago mi je da sam naišao na podršku i poticaj od načelnika Franje Poljaka da što prije to ostvarimo i pronađemo sredstva. Htio sam uključiti osnovnu školu i također zahvaljujem ravnatelju Stjepanu koji je nesebično ponudio sve ono što je meni trebalo, od lekture do ilustracija. Iznenađen sam brzom i kvalitetnom suradnjom pošto je od ideje do realizacije knjige prošlo nešto manje od dva mjeseca.”


hs/radiokrizevci.hr

Nema komentara:

Objavi komentar