utorak, 14. siječnja 2020.

Iz tiska izašla nova knjiga Josipa Petrlića Pjera s temom Sv. Petra Orehovca - prigorski.hr



 Iz tiska izašla nova knjiga Josipa Petrlića Pjera s temom Sv. Petra Orehovca 

Načelnik Franjo Poljak: Vjerujem da će knjiga služiti promociji našega kraja

 14. siječnja 2020.  Autor: prigorski.hr Vijesti 



U vijećnici Općine Sveti Petar Orehovec jutros je održana primopredaja nove knjige Josipa Petrlića Pjera, neumornog križevačkog pjesnika i pisca, “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec”, u nakladi Vošicki i Općine Sveti Petar Orehovec. Knjige je preuzeo načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, budući da je Općina financijski poduprla izdavanje knjige, a primopredaji je nazočio i ravnatelj OŠ Sveti Petar Orehovec Stjepan Lučki te zamjenik načelnika Dragutin Hendelja. 
-Vrlo nam je drago da je Pjer razvio ovakvu jednu ideju. Znamo da piše najviše za djecu, pa je i ova knjiga pisana tom formom. Pjer ovdje jedinim lepršavim tekstom opisuje putovanje djevojčice Ane, koja onda stiže u Sveti Petar Orehovec. Vjerujemo da će knjiga poslužiti promociji našega kraja. -kazao je načelnik Poljak te izrazio nadu da će se u budućnosti razvijati i određeni projekti u samoj školi u Svetom Petru Orehovcu kao i u vrtiću, koji je u izgradnji.
-Ova priča za djecu, ova knjiga je jedan dobar projekt promocije našega kraja, ali i kao temelj za razvoj budućih ideja za našu mladu populaciju vrtićke i školske djece. -istaknuo je Poljak zahvalivši se Pjeru na prekrasnoj knjizi.
-Moram reći da smo kao Općina vrlo rado financijski potpomognuli izlaženju ove knjige i na kraju smo to u vrlo kratkom roku i realizirali. Još jednom zahvaljujem autoru, koji je napravio tekst, dao ideju, ali i zahvaljujem ravnatelju naše škole Stjepanu Lučkom, čija se škola uključila u projekt. Naime, sama djeca iz naše škole su ilustrirala ovu knjigu te je ona zato još dojmljivija. -rekao je Poljak.

Ravnatelj Lučki pridružio se zahvalama upućenih autoru te izrazio posebno zadovoljstvo što su sama djeca sudjelovala u nastanku ove knjige. -Valja istaknuti kako sve ovo ne bi bilo moguće da se sama Općina Sveti Petar Orehovec nije uključila u realizaciju tiskanja knjige. Siguran sam da će i sadašnja i buduća djeca vrlo rado čitati ovu knjigu, jer ona sama vrlo aktivno potiče maštu djece, a što je dobro za njihov daljnji razvoj te se preporučam za daljnju suradnju. -poručio je Lučki.
Autor Josip Petrlić Pjer zahvalio je načelniku Poljaku i Općini što su prepoznali ovaj projekt, ali je i istaknuo kako se Orehovec razvija u jednu prekrasnu sredinu i na tome je uputio čestitke. -Dajem podršku Vama načelniče i školi da nastavite i dalje s ovakvim radom. To Vam upućujem kao građanin grada Križevaca, a kao književnik sam zahvalan da ste prepoznali važnost ovog djela, koje je univerzalno, iako je tema vezana na Sveti Petar Orehovec i svakako će služiti na promociji. -kazao je Pjer.
Inače knjiga je dio tzv. križevačke trilogije, a čija će se preostala dva djela objaviti tijekom 2020. godine, a radi se o princezi Hedi i novom liku za djecu Štatutko.
Promocije knjige “Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec” održat će se u školi u Sv. P. Orehovcu u veljači.


        







    Nema komentara:

    Objavi komentar