ponedjeljak, 12. srpnja 2021.

2. Radionica pisanja i priča - "Mačak iz susjedstva"


RADIONICA S PISCEM, Josip Petrlić Pjer

druženje uz pisanje i priču

 U samo dvije radionice po sat vremena održanima na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Franjo Marković Križevci,  stvorili smo maštom i igrom riječima jednu zajedničku priču "Mačak iz susjedstva" i nekoliko pojedinačnih sa temom "Pas i ja". Prvi dan nas je bilo šest, danas deset i da... vidjeti ćemo se ponovo. 

Na  jesen počinju radionice pisanja i priča za djecu i odrasle u novom najjedinstvenijem književnom prostoru na svijetu "SOBE PRIČA". 

Tko će se sve moći prijaviti, te što, kako i zašto, o tome više naknadno i na ovom blogu. Mogu upiti i na mail pjerkz@gmail.com 

I molim vas "Zavrtite svoj kišobran šarenih boja".  

https://www.youtube.com/watch?v=9uxjJr8JAI4&t=3s




MAČAK IZ SUSJEDSTVA 

Debeli mačak iz susjedstva cijeli je dan sjedio pored dvije mišje rupe. Malo je gledao jednu, a malo drugu. I tako iz dana u dan. U jednoj je rupi bio dobar miš po imenu Mocart. U drugoj rupi je živio živahan miš Zvrk. Mocart voli glazbu i svog mačka Mimija. Dok Mimi zaspi, Mocart ga poljubi, a Zvrk je sasvim drugačiji miš. Skače, luduje i dok Mimi spava, on mu glasno zaurla u uho. Mimija to silno uplaši i svaki put od straha skoči na ormar. Jednoga dana mu je to dojadilo i odluči da će Zvrka uhvatiti i pojesti ga.

No, to je lakše reći nego učiniti.

 Što  se Mimi više trudio, to je sporiji bio. Jedino je uspio uhvatiti Mocarta. I taman u želji da ga pojede, sjeti se da je Mocart dobar miš koji lijepo pjeva. Sažalio se i pustio je Mocarta da slobodno ode. Čak mu je iz frižidera dao i komad lazanja.

Za to vrijeme Zvrk je kao lud skakao po zavjesama, krevetu, kauču, lusteru, tatinom kaputu... Toliko se zaigrao da više nije znao ni tko je ni gdje je. Zaboravio je da se mora bojati mačka. U toj zanesenosti, nespretno se poskliznuo s plafona sobe i pao ravno mačku Mimiju u usta. Takav rasplet uplaši Mocarta, ali  i iznenadi samog Mimija.

Nastala je tišina.

I tko zna što bi se dalje dogodilo da Zvrk nije Mimija poljubio u njuškicu i slobodno odjurio u svoju rupu. I dan danas Mimi, mačak iz susjedstva, sjedi ispred dvije mišje rupe i čeka, ali ovaj put sretan što ima takve prijatelje.

Pjer i djeca sa radionice pisanja i pričanja Ana, Sara, Dario, Viktor, Ina, Ena, Marko, Iva, Luka, Petra. Lucija









Nema komentara:

Objavi komentar