srijeda, 4. kolovoza 2021.

HRT 1- Dobro jutro Hrvatska

 


Križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer gostovao u Dobro jutro Hrvatska

 3. kolovoza 2021.  Autor: prigorski.hr Križevci Križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer gostovao u Dobro jutro Hrvatska

Svestrani Križevčanin Josip Petrlić Pjer gostovao je jutros u emisiji HRT-a “Dobro jutro, Hrvatska”, a predstavio svoja nova književna izdanja Marta i Ivek te Priče iz šume.

“Marta i Ivek je povijesno utemeljena priča” koja nas vodi u Križevce 19. stoljeća gdje romansirano daje sliku života u tadašnjim Križevcima dviju imućnih obitelji.

Pjerove “Priče iz šume – dvije pripovijetke” predstavljene su prije nekoliko dana u križevačkoj Šumariji.

Naime, ovo je 12. knjiga, koju je neumorni Križevčanin Josip Petrlić Pjer donio na svjetlo dana, a njegov entuzijazam prepoznale su i Hrvatske šume koje su dale svesrdnu podršku u izdavanju ovog djela.

Josip Petrlić Pjer rođen je 1962. godine u selu Stupe pokraj Križevaca. Živi i radi u Križevcima. Branitelj je bio od 1991.-1995. godine. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Pjesnik je i pisac, kantautor, rukometni trener, dramski pisac, režiser, scenarist, radijski urednik i voditelj, organizator i moderator programa.

Dobitnik je Priznanja Grada Križevaca za 2019. godinu za svestrani literarni i kulturno-umjetnički rad te promociju Križevaca i križevačkog kraja diljem Hrvatske.

Piše za djecu i odrasle, no najviše voli rad s djecom. Diljem Hrvatske održava književne susrete u školama i vrtićima, a jedan je od vrlo rijetkih književnika koji književne susrete održava u posebno odgojno-obrazovnim ustanovama za učenike s teškoćama u razvoju.

pjer1 pjer2 pjer3 pjer4

Nema komentara:

Objavi komentar