ponedjeljak, 25. travnja 2022.

Moderirao - Promocija knjige Bosiljke Pavlović

 U PODRVASKIM SESVETAMA ODMODERIRAO PROMOCIJU KNJIGE " DVADESET PETI SAT" autorice BOSILJKE PAVLOVIĆ 

TEKST i foto PORTAL "Podravske Sesvete kroz vrijeme

U petak 22. travnja 2022., u Maloj Sali Općine Podravske Sesvete održana je promocija 4. knjige pjesama poznate sevečke pjesnikinje i spisateljice Bosiljke Pavlović. Knjiga s oko 180 stranica i gotovo isto toliko pjesama pod nazivom „Dvadeset peti sat“, bio je više nego dovoljan razlog da obožavatelji njezinih pjesama, ljubitelji lijepe riječi i zabave, znatiželjnici, rodbina i prijatelji dođu i uživaju u gotovo dva sata programa, te još 2 sata neformalnog druženja. Program su u duetu na vrlo zanimljiv, neočekivan i uzbudljiv način vodili Robert Rodman i Josip Petrlić Pjer. Oni su nas upoznali s dosadašnjim radom autorice i predstavili najnoviju knjigu. Pjesme iz knjige su nam s ljubavlju i zanosom pročitali Stanislava Simon, Maja Pandur Škudar, Tanja Britvić, Đurđa Ivčić, Davor Šikljan, Melita Hajtić, Renata Štefec, Sandra Šerbeđija i Mirjana Rusan. A posebnu notu, onu glazbenu dali su programu flautistica Karla Britvić te Josip Petrlić Pjer čija je izvedba pjesme „Šareni kišobran“ digla svu publiku na noge. Prisutne su pozdravili i načelnik Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek te Krunoslav Kefelja, župnik sesvečki.
„I nije istina da prolaze proljeća, ljeta, jeseni i zime. Oni se redovito vraćaju.. To samo prolazi naše vrijeme. Ali to tako treba biti. Jer... Nečiji dani opet dolaze. A naši dani se vratiti neće. Zato je Dvadesetpeti sat moguć, ako ga se odluči stvoriti, skrojiti, ukrasti vremenu koje neminovno curi. I uživati dajući sebe tom satu. Za moje ili nečije trenutke, sate. Dvadesetpeti sat sam ja za druge, u svemu što pišem. To jest zauvijek dio mene.
Ali to nije samo moje.
- Knjiga je kao i dijete, individua. Pokušajte pronaći sebe ili prepoznajte druge ljude u vašem životu. Jer koliko volim pisati o sreći i ljubavi, volim i tugu i bol pretočiti u riječi. Moje pjesme su odraz oduševljenja i razočarenja. One su opis života. Jer sve to je dio života. U svojim radovima sam opisivala sreću, čak i onda kada se ona izgubi. Jer kroz sve u životu volim protkati nadu." - rekla nam je na kraju naša pjesnikinja.



Video kako u živo odraslima izvodim svoju pjesmu za djecu
"Zavrti svoj kišobran"





















Nema komentara:

Objavi komentar