nedjelja, 10. travnja 2022.

"Zagonetni tragovi" i geocaching

 GEOCACHING U SOBI PRIČA LILIPJER

https://www.geocaching.com/geocache/GC9NT2W_zagonetni-tragovi

Jedan od projekata Pjera i Sobe priča Lilipjer je da književnost  ne bude svrha samoj sebi već da bude na korist i dobrobit užoj i široj zajednici. 

Uz poznatu Pjerovu "KRIŽEVAČKU TRILOGIJU" (Princeza Hedy, Štatutko i Marcel Kiepach te Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec- tri knjige za djecu čije se radnje odvijaju u Križevcima i okolici) koja se već realizirala kao prethodnica i pokretač razvoja turizma za djecu u Križevcima, Soba priča Lilipjer je napravila novi iskorak davši knjizi potpuno novo viđenje uključivanjem u svijet ultrapopularnog geocachinga. 

Tema ovog geocachung punkta je najnovija Pjerova knjiga za djecu "Zagonetni tragovi", a izradila ga je Ljiljana Petrlić uz malu pomoć Pjera i Kuzme.  Ovaj punkt je ocjenjen sa najvišom mogućom ocjenom složenosti traženja rješenja zagonetke i isto tako najvećom mogućom ocjenom dostupnosti istom (ima pristup i za osobe sa invaliditetom). 





Igor Kuzmić

Jučer su ju u oko pola 9 posjetili geocacheri iz Mađarske i Slovenije, točnije njih osmero. 😊
Ispao je pravi noćni lov na blago i kako su Slovenci došli prvi no nisu uspjeli riješiti misteriju, minutu kasnije stigla je ekipa iz mađarske te su zajedno otkrivali "zagonetne tragove". Bilo je skakanja od sreće te općenito oduševljenja te su se zajedno upisali u logbook kao FTF (first to find)...😊







Nema komentara:

Objavi komentar