nedjelja, 19. lipnja 2022.

Intervju Pjer o uspješnoj promociji "Izgubljeni snovi" Franje Matešina na Sferikonu na Fer-u ZG

 „IZGUBLJENI SNOVI“ NA DANIMA ZNASTVENE FANTASTIKE

Još jedno u nizu uspješnih predstavljanja Franje Matešina u Zagrebu

(objavio Bjelovrsko-bilogorski Vjesnik, četvrtak, 16. lipanj 2022.) 


Dani znanstvene fantastike, koji su 44. put održani u Zgrebu prošloga mjeseca svibnja, bila je još jedna prava prilika bojanskom umjetniku Franji Matešinu za predstaviti svoju trilogiju „Izgubljeni snovi“. Predstavio je svoj cjelokupni projekt znanstveno-fantastične trilogije, po čemu je jedinstven među umjetnicima.

-     -  Franjo se predstavio baš kako i zaslužuje u svoj svojoj osobnosti koja je istodobno i kompleksna i jednostavna, po čemu se razlikuje od mnogih drugih umjetnika. Osebujan je i u pisanju pa smo s posebnim užitkom prezentirali tako nešto što, koliko mi je poznato, nije uspio nitko u Hrvatskoj, a Franjo iz malog sela Bojane jeste. Bila je to još jedna izuzetno kvalitetna prezentacija njegovog djela koja su nazočni poklonicu kulture iz Zagreba zadivljujuće dobro primili. Nakon službenog dijela programa posjetitelji su postavili mnoga, zanimljiva i kvalitetna pitanja, iz čega je bilo vidljivo da barataju temom i da im je Franjo itekako zanimljiv autor. Stoga smo i više nego zadovoljni nastupom, kazao je, voditelj programa Josip Petrlić Pjer, Križevčanin, koji svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima ( pisac za djecu i odrasle, dramski pisac, režiser i scenarist, skladatelj…)  te je u detalje upoznat sa  stvaralaštvom Franje Matešina.

U Matešinovom kulturnom centru u Bojani vrlo je živo. U tijeku su pripreme za obilježavanja 20 godina rada njegove privatne Galerije. Za Bojanu i grad Čazmu biti će to veliki događaj, 30. srpnja ove godine. 






Nema komentara:

Objavi komentar