utorak, 19. rujna 2023.

IZVRSTAN PROJEKT

 NA OLIMPIJADI ČITANJA I TRI NASLOVA JOSIPA PETRLIĆA PJERA


Ove godine je u Gradskoj knjižnici Franjo Marković održana 2. po redu Olimpijada čitanja. To je program koji potiče čitanje i traje 67 dana.. U program se uključilo 44 učenika, a sudjelovali su učenici OŠ Ljudevit Modec, OŠ Vladimir Nazor, OŠ Kalnik, OŠ Sveti Petar Orehovec i OŠ Sidonije Rubido Gornja Rijeka.

U 67 dana, 44 sudionika pročitalo je 1181 knjigu što znači da je svaki sudionik u prosjeku pročitao 26 knjiga. Fantastično!

Ove godine u izbor knjiga su bili uključeni i lokalni autori i njihova djela kako bi djeca saznala što više o svom gradu i o onima koji pišu o njemu i okolici.

Od pisca Josipa Petrlića Pjera su uvrštene tri knjige :

- Štatutko i Marcel Kiepach

- Vlakić i Ana putuju u Sveti Petar Orehovec

- Detektiv Pero

Svaki čitač je vodio dnevnik, nacrtao ilustraciju i dao recenziju na pročitano. Za svoj trud i zalaganje najčitači su dobili medalje, a svi sudionici su primili priznanja i čokoladu.

Ove tri knjige su od čitača dobile iznimno poticajne recenzije i potporu da se nastavi sa takvim temama u daljnjem objavljivanju jer žele upoznati svoj grad i kraj.

Čestitam i zahvaljujem, prvenstveno SVIM ČITAČIMA i njihovim roditeljima, a potom djelatnicima Gradske knjižnice Franjo Marković , ali i svima onima koji su ovaj, za dječju književnost hvalevrijedan, projekt pomogli organizirati i iznjedriti.





Valerija, jedna od najvrednijih čitačica i dobitnica zlatne medalje






i komentar jednih od zadovoljnih roditelja koji svakako zaslužuje dodatnu nagradu i zahavalu što potiču i pordžavaju svoje dijete u čitanju. Nagrada je tri Pjerove knjige, od 15 objavljenih, po Valerijinom izboru, a može ih sve vidjeti u bibliografiji http://kuppkz.blogspot.com/p/nasi-uradci.html )


Hvala Vama 😊😀 ❤️💕 Lijepi pozdrav Vama svima skupa od nas, te kako je moja Valerija napisala na jednoj stranici dnevnika, voljela bih da ima više toga napisanog za nas dijecu u knjigama gdje bih mogla nešto više naučiti o svojem rodnom gradu. Pa eto, sretno u stvaranju nekih novih Vaših književnih djela. Sa radošću ćemo ih pročitati sve a posebno moja Vali..... 😀❤️📝📖📚🍀💕

Nema komentara:

Objavi komentar