srijeda, 15. studenoga 2023.

PRva promocija MUke po Stjepanu - objava prigorski.hr

 

Josip Petrlić Pjer predstavio svoju šesnaestu knjigu


Prigorski.hr

pjer-13


U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci održano je predstavljanje knjige “Muka po Stjepanu”, autora Josipa Petrlića Pjera.

Knjigu su predstavili autor Josip Petrlić Pjer, urednik knjige Siniša Matasović te lektorica i korektorica Snježana Babić Višnjić.Siniša Matasović je rekao kako je riječ o domaćem autoru. -Pjer zaslužuje svu pozornost i drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju. Ovo je praznik književnosti jer je riječ o jednom zaokruženom djelu – kazao je.

Josip Petrlić Pjer rekao je kako nema tremu, već dječačku nervozu. -Neki su me svojim dolaskom rasplakali. Ni jedno djelo ne može biti od jedne osobe. Za roman treba više kvalitetnih, vrijednih i stručnih osoba. Siniša je jedan od urednika romana, a moja supruga Ljiljana je radila ilustracije. Oslobodila se i pokazala svoj talent kroz slikovnicu “Štatutko u vinogradu” – istaknuo je i pročitao nekoliko ulomaka knjige.

Josip Petrlić Pjer rođen je 1962. godine u Stupama. Živi i radi u Križevcima. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Djeluje kao kantautor, sudjeluje na glazbenim festivalima sa svojim skladbama i kao član žirija. Okušao se kao dramski pisac, režiser i scenarist, rukometni trener, radijski voditelj i urednik. Poznat je kao organizator diljem Hrvatske, različitih radionica, izložba slika, glazbenih, dramskih i poetskih večeri te književnih nastupa, radi cjelovečernja poetsko – glazbena druženja (poetsko glazbeni kabare).

Branitelj je od 1991. godine, član je suradnik Podravsko prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika i Matice hrvatske. Dobitnik je priznanja grada Križevaca za svestrani literarni i kulturno-umjetnički rad te promociju Križevaca i križevačkog kraja diljem Hrvatske. U Križevcima je otvorio i osmislio „Sobu priča Lilipjer“, književno mjesto gdje se na inventivan i ekspresivan način pristupa i potiče nesputano razmišljanje u stvaranju, pisanju i izražavanju kod i od djece vrtićkog doba do zrelih godina.

pjer-01pjer-02pjer-03pjer-04pjer-05pjer-06pjer-07pjer-08pjer-09pjer-10pjer-11pjer-12pjer-14pjer-16pjer-17pjer-18pjer-19pjer-20pjer-21pjer-25pjer-26pjer-28

Nema komentara:

Objavi komentar