petak, 2. svibnja 2014.

"2.RUŽIČIN POHOD" -


ovo je bila najava na krizevci.info
Osvojili" smo Kalnik pješice...
Križevačka udruga pjesnika i pisaca KUPP je 01.05. 2014.,(neki bi rekli za prvi maj) organizirala drugi po redu RUŽIČIN POHOD ili kako su neki predložili da se zove RUŽIN POHOD, što će se možda i usvojiti.
Kretalo se u 9 sati s glavnoga gradskog trga u Križevcima i krenulo put Kalnika. Glavni vodič nam je bila Nada Đurin koja je osvojila Mont Everest i nismo imali brige da se budemo izgubili. Po protokolu programa zaustavili smo se na gradskom groblju i posjetili grob Ružice Katalenić (moje kume) gdje smo zapalili par lampaša i pomolili se ne samo za Ružicu već za sve one koji su nas zbog teških malignih bolesti napustili. Ovaj pohod, koji je i dobio naziv po Ružici, nije bio samo puko pješačenje od Križevaca do Kalnika, što također je samo po sebi odlično, već ima i tu notu društveno-socijalnog momenta. Ružičin pohod je zamišljen kao podrška svima onima koji se na žalost moraju nositi s teškim malignim bolestima. ali i sjećanje na one koji su izgubili takvu borbu.
Ubrzo smo napali šumu iza Lipovčice i lagano uz česta zaustavljanja i druženja , uz okrjepu, furali šumskim stazicama preko Žibrinovca, Dedine do Kalničkog Potoka. Tu smo šumu zamijenili s cestom što je bil, dobar znak da je selo Kalnik i "Stari grad" skoro blizu. Jedan od motiva za izdržati se je nalazio ispod samoga Straoga Grada. Tamo nas je čekao tajnik KUPP-a Mladen Mikec i njegova gospođa sa kuhanim grahom i potrebitim nam tekućinama. U hladu po klupama uz fini miris graha ubrzo nam se vratila snaga i raspoloženje. Družili smo se obilazeći po okolnim planinarskim stazama, penjanjem na Stari Grad i uživanjem u klopi, pijaći i pogledu sve do 17 i 30.
Dan je bio do tada baš prekrasan, zapravo idealan za ovakav pohod.Našli smo i riješili prijevoz za sve sudionike iznimno uspješnog pohoda.
Komentari svih 24 sudionika pohoda koji su prohodali,i još njih 5 koji su imali druge zadatke, su iznimno poticajni. kad bi to smio reći u dvije tri riječi bilo bi to ovako: "Izvrsna ideja, odlična i besprijekorna organizacija i da, vidimo se i sljedeće godine." Zahvala svima koji su išli s nama i svima koji su dali svoj doprinos da ovo bude bez stresa i da bude uspješno.
Jedino mi žal onih koji su obećali da će ići i onih koji su trebali ići jer su propustili ovaj dan si staviti u dugotrajnu posebnu uspomenu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Broj komentara: 6:

  1. Baš mi je drago...eto vidite....morate svi pjesnici i u planinare....tako je i nama ( no, ne uvijek) Nadam se iduće godine pridružiti....ili još ove godine, ak bu nekaj sličnog.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjajno vas je vidjeti. I svima veliki pozdraviz Milana, Antonija Željka Kahlik

    OdgovoriIzbriši
  3. Predivan susret pjesnika, lijepo vas je vidjeti. Srdačan pozdrav svima Helena Helly Horvat :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predivno.Baš vas je lijepo vidjet.Predivno iskustvo i zabava.


    OdgovoriIzbriši
  5. Predobro ,, jednom Vam se želim pridružiti .

    OdgovoriIzbriši
  6. bravoooooooo....tako se osvajaju vrhovi...a ljubav je tu...i tamo...i u Kostanju...

    OdgovoriIzbriši