utorak, 14. travnja 2015.

PROMOCIJA KNJIGE “47 ZRNA”



JOSIPA PETRLIĆA PJERA U ZAGREBU


Francuska alijansa Zagreb organizirala je 10. travnja 2015. g. promociju zbirke pjesama Josipa Petrlića Pjera “47 zrna – 47 grains de fantaisie” u prostoru Caffe galerije Lav u Zagrebu. Prigodnim riječima program su otvorili Zoran Homen, poznati slikar i  ravnatelj Gradskog muzeja Križevci te ravnateljica Francuske alijanse prof. Ida Erceg. Okupljenu publiku toplim je riječima pozdravio i autor zbirke Josip Petrlić Pjer.
Da je poezija usko povezana s glazbom još jednom nam je posvjedočila prof. Sonja Granić Stević pjevajući pjesme na francuskom jeziku uz pratnju Brune Urlića na violini i Dalibora Matoševića na gitari. U ugodnoj atmosferi stihove iz “47 zrna” čitale su Ljiljana Picig i već spomenuta Sonja Granić Stević koja ih je prevela na francuski jezik. Snaga lirskih minijatura i melodioznost francuske riječi u prekrasnom ambijentu galerije “Lav” očarala je ljubitelje pjesničke riječi. Nakon riječi zahvale gđe Sonje Granić Stević upućene Pjeru, publiku i izvođače ugodno je iznenadio i dodatno raspoložio glumac Zvonko Novosel.
Na samom kraju, okupljenima se obratio Josip Petrlić Pjer. Izrazivši zadovoljstvo, zahvalio je organizatoru te  svima prisutnima na podršci, a osobito gđi Sonji Granić Stević na odličnoj suradnji. Ova večer pokazala je da nisu potrebne mnoge riječi kad se sretnu srodne duše, dovoljno je samo “47 zrna”.
Ljiljana  Picig



















Nema komentara:

Objavi komentar