subota, 23. siječnja 2016.

NAKON 20 GODINA "Inesi" i "No7 band" PONOVO ZAJEDNO

22.siječanj.2016.
Možda bi oni koji prate moj blog namijenjen kulturu mogli pomisliti da ovaj tekst tu i ne spada jer nije direktno vezan uz neki kulturni program ili događaj. No, odmah ću reći da se varaju, jer kultura nije samo ono što se vidi na "pozornicama" i kultura nije samo ono što ljudi umjetnički stvaraju.
Sada se pitate, a o čemu sada ja to tu pričam?

Pričam o jednoj kulturi koju i ne smatramo kulturom zato što nam je to neka vrsta svakodnevnice, greška, jer iznimno nam je važna. Riječ je o kulturi govora, ponašanja, a sada bih još dodao i kulturi druženja. Mislim da Vam je sada sve jasnije i htio bih da si barem na trenutak sami probate dočarati što bi to bilo i koliko je to u stvari iznimno važna kulturna aktivnost, počevši od komunikacije unutar obitelji, zatim društvom,svijetom bilo poslovnim bilo inim.
Čemu ovaj uvod?

Jednostavno, točno prije dvadeset godina, tadašnja dva najbolja i najkvalitetnija glazbena sastava na području Križevaca "Inesi" i "No7"- sedmica band" (svi u pratnji svojih supruga) su se u kleti kod Pinka i Marine okupili i podružili za pamćenje.Iako u neku ruku konkurentski bendovi to se nikako nije dalo naslutiti ni te večere, ali ni inače. Sviralo se pjevalo, plesalo, šalilo na svačiji račun, ali s mjerom i puno produhovljenosti...

I što se dogodilo dalje?
Nakon, kao što sam rekao, dvadeset punih godina Marina i Pink su nas ponovo sve u istom punom sastavu pozvali u istu klet i ponovo se dogodila ista erupcija zajedništva, veselja, osjećaja pripadnosti s time da i ne pričam s koliko se žara pjevalo, plesalo, jelo, pilo, šalilo, družilo... Jedina granica su nam bili prebrzo pristigli jutarnji sati.

To je kultura druženja, bez zareza zajedljivosti ili umišljene napuhanosti, koja nam sve više nedostaje u današnjoj svakodnevnoj komunikaciji.  Zato, velika HVALA Marini i Pinku koji su se svojski potrudili da ne budemo gladni, žedni, neprimječeni, ali zahvala ide i svima koji su došli i pokazali da se još uvijek može ljudski družiti i ludovati. Poslije ovakvih druženja nikome neće jedan duži period trebati  psihijatar, zapravo bih konstatirao da bi njima i te kako dobro došla ista doza iskrenosti i opuštenosti..

Pink, Marina, Ivan, Andrea, Dražen, Sanja, Nenad, Kristina, Šiško, Darinka, Stiv, Mladenka, Franjo, Sanja, Siniša, Suzana, Mac, Zorica, Ljiljana, Pjer.










































Nema komentara:

Objavi komentar