utorak, 26. siječnja 2016.

Vu LIPI promocija knjige ROBERTA RODMANA

Teško je pisati i opisati nekaj kaj je fest lepo, puno je lakše pisati nekaj ružnoga jer si moreš dati maha i svi ti mam poveruju od prve. Ak' pišeš o nečem lepom onda misle da pretjeruješ, da imaš koristi od toga zato si takav i svakakve drugačije fele zmišljaju samo da bi umanjili važnost izrečenog. No, mene vam je baš za to briga i to iz čistog razloga kaj nam je večeras bilo predobro.
Nigdo iz sale ni zišel i otišel, a da nije bil sretan i zadovoljon kaj je ovu večer odlučil provesti vu prostorijama Društva "Lipa" i kaj je još najvažneše, svako od njih, a bilo nas je puno, je imal potrebu to izreči i naglasiti. Program pun iskrenosti, dobrote, pozitivnih emocije, kvalitetnih pisanih reči, fine glazbe, dobronamjernosti i prijateljstva.
Sad se pitate, a o čemu sad ovaj tu drobi?

Da ste bili znami sigurno se nebi to pitali već bi zdušno potvrdili svaku moju cifrastu reč, zapravo bi još koju i dodali.
Ovak, večeras smo u prostorijama Gornjogradskog dobrotvornog i kutrunog  društva Lipa i u njihovoj organizaciji imali
 promociju knjige 

"Fini dišeči tokorman" 
 autora Roberta Rodmana.

Sve je lijepo i od srca pozdravila predsjednica Društva Branka Gold, a zatim je palicu vođenja programa vu ruke zel Josip Petrlić Pjer. 
Počelo se s nastupom glazbenog  "tria" koji je nastao samo za ovu večer, Siniea Beljaka, Ivana Fureša i Zorana Homena, a nastavilo se s čitanjem jedne priče iz knjige koju je izvrsno na domačem naglasku izvel Željko Kožarić Mrvica. 

Uvod u razgovor o autoru i knjizi nam je dala najmjredovanija osoba, kaj se tiče ove knjige, jer ju je lektorirala i pisala joj predgovor, a i predavala je Robertu u školi, profesorica Anica Šabarić. Pozitivne i poticajne riječi o knjizi i autoru je izgovorio i Zdravko Šabarić koji je ovu knjigu ilustrirao. Još su imali pravo da nekaj kažu i urednik knjige Josip Petrlić Pjer, ali i sam autor Robert Rodman s time da poslije njegovog iskrenog razgovora sa publikom nitko u prostoriji nije ostao ravnodušan, naprotiv, složilo se tako fino zajedništvo puno razumijevanja i odobravanja da je to bila milina. U međuvremenu je Mrvica pročital još jednu Robertovu priču, a i gore navedeni tri je odsviral nekoliko pjesama s takvim guštom da smo svi popevali i pljeskali.

Ova književna večer je prvenstveno zamišljena kao književna suradnja dva naša grada iz županije, Đurđevca i Križevaca, ali i kao upoznavanje bogatstvo narječja ljudi ove naše županije, s obzirom da je knjiga Roberta Rodmana napisana na đurđevačkom narječju govorenom tam iz osmadesetih godina prošlog stoljeća.

Ova je večer pun književni pogodak u kojem su svi bili na dobitku, od organizatora, glazbenika, posjetitelja, autora i nas koji smo imali zadovolkstvo biti dio nastanka ove knjige. S  tim riječima se složio i predsjednik Društva hrvatskih književnika ogranka Podravine i prigorja, Darko Pero Pernjak iz Koprivnice koji je došao podržati ovu promociju i suradnju.
Zahvala ide članovima Društva Lipa na odlićnoj organizaciji, glazbenicima, ali i portalu Prigorski.hr što nas je medisjki podržao.
Tak se diše svoj kraj i Kaj.

 http://prigorski.hr/durdevac-u-krizevcima-odrzana-promocija-knjige-roberta-rodmana/

























Nema komentara:

Objavi komentar