srijeda, 7. ožujka 2018.

„Menu“ za zdravu i njegovanu kosu - Ljiljana Petrlić

         Postoje nebrojeni recepti za sve vrste prigoda i ugoda. Za doručak, za ručak, za večeru, za međuobrok, za mršavljenje, za zavađanje, Novogodišnje jelo, Uskršnje, lagano ljetno, zimsko,... 
Hrana je zdrava, nezdrava, preporučljiva, obavezna, prirodna, kontroliranog podrijetla, domaća, iz bakinog vrta, iz dedovog tavana ili podruma,... 
Uglavnom, svega ima te se 
jede, pije, degustira i kilaži neda mira.

         Jedan sasvim drugačiji "meni", ali višenamjensko koristan,  nam je pripremila majstor frizer i menađerica u malom poduzetništvu, Ljiljana Petrlić. Ljiljana se potrudila istražiti i posložiti ga, a na Vama je da ga samo probate.

DOBAR VAM TEK!



„Menu“ za zdravu i njegovanu kosu

DORUČAK
Omlet od dva jaja, špinata i rajčice. Mijeko, integralni kruh.
SADRŽI: vitamin B12 (mlijeko, jaja) sprečavaju opadanje kose. Vitamin A (špinat, rajčica) poboljšava rast kose.

UŽINA
Jogurt, orašasti plodovi (badem, orasi, lješnjaci) i sjemenke (lan).
SADRŽI: cink (jogurt) daje kosi čvrstoću, bakar (sjemenke) osigurava zdravu pigmentaciju, a orašasti plodovi sprečavaju opadanje kose.

RUČAK
Juha od bundeve s prosom, piletina s tjesteninom (integralnom) i povrćem (mrkva, celer, brokula), zelena salata. Desert: palačinke od zobenih pahuljica sa grožđicama ili borovnicama.
SADRŽI: Vitamin A i željzo (bundeva, grožđice, borovnice) oporavlja suhu i mlitavu kosu, vitamin B (povrće) i vitamin D i cink (zobene pahuljice i proso) za rast kose.

UŽINA
Voće (citrusi, jagode, kivi, lubenice, breskve)
SADRŽI: vitamin C sprećava prerano starenje i isušivanje kose

VEČERA
Tunjevina, maslinovo ulje, grah salata
SADRŽI: vitamin E (maslinovo ulje), bakar (grah) zaustavlja opadanje kose i oakšava apsorciju željeza, vitamin D (tunjevina) koriste ga folikule dlake za rast kose.

Nema komentara:

Objavi komentar