petak, 4. studenoga 2022.

O Parizu objava radiokrizevci.hr

 

Knjiga Josipa Petrlića Pjera u knjižari u Parizu

Križevački pisac i pjesnik Josip Petrlić Pjer ovih je dana dobio veliku potvrdu svog rada u književnosti. Naime, djelatnici Sheakespare and Company knjižare iz Pariza, jedne od najpoznatijih knjižara u Europi, željeli su da Pjerova knjiga “47 zrna – 47 graines de fantasie” (dvojezična hrvatsko-francuska) bude dio njihovog postava.

“Dogovor je ostvaren za vrijeme Covida i ovih dana je realiziran” – kazao je Pjer. 

Autor, urednik i nakladnik knjige Josip Petrlić Pjer ovaj vikend otišao je u Pariz gdje je dostavio knjige te potpisao ugovor o suradnji.

“Knjigu “47 zrna – 47 graines de fantasie” objavio sam 2014. godine, a promociju sam u organizaciji Instituta za francuski jezik iz Zagreba imao u elitnom prostoru Caffe galerije Lav u Opatičkoj ulici 2, odmah iznad Kamenitih vrata. Voditelj programa bio je prof. Zoran Homen i u prepunom prestižnom prostoru smo ostavili upečatljiv dojam” – podsjetio je Pjer na predstavljanje ove knjige u Zagrebu.

Ispred knjižare u Parizu Pjer je posjetiteljima knjižare održao i 12-minutni performans čitajući minijature iz knjige te pobrao glasan pljesak.

Nakladnik knjige je Križevačka udruga pjesnika i pisaca KUPP čiji je sljedbenik Udruga Soba priča Lilipjer, a urednik knjige je Josip Petrlić Pjer. Ovo je još jedan vrijedan Pjerov književni uspjeh prepoznat i izvan granica Hrvatske i to će mu zasigurno biti poticaj da i dalje stvara za djecu i odrasle.

Nema komentara:

Objavi komentar