petak, 11. studenoga 2022.

Ukoričen Međimurski slatkiš

 

IZAŠLA IZ TISKA NOVA PJEROVA KNJIGA ZA DJECU

"MEĐIMURSKI SLATKIŠ"

11.studeni 2022. 

Danas je još jedan dan koji potvrđuje da upornost, rad i zajedništvo donosi rezultate. Iz tiska mi je izašla nova knjiga za djecu naslova "Međimurski slatkiš" koja je nastala u suradnji sa Udrugom Međimurski slatkiši iz Čakovca, a financijski su je podržali Grad Čakovec i Međimurska županija. 

Ilustraciju i grafičku pripremu je odradila i potpisuje mag. umj. Sanela Đurinec Raič akad. slik. iz Zagreba, a lektorica i korektorica je Snježana Babić Jelinić, predsjednica DHk za djecu i mlade.

Ovo mi je 14-ti naslov, a 10-ti za djecu što me čini sretnim i zadovoljnim, a posbeno što sam uspio odraditi temu dijabetesa tipa jedan kod djece. 



KRATAK UVID U PRIČU:

Petogodišnju Brunu ostavlja mama, a o njoj se dalje nastavlja brinuti tata Zvonko koji je bajker. Nakon nekoliko mjeseci Bruni dijagnosticiraju dijabetes tipa jedan i moraju se zajedno suočiti i nositi s novonastalom situacijom. Iako u panici zbog neznanja kako i što dalje  uz pomoć mame djveojčice koja je davno dobila istu dijagnozu uspijevaju prebroditi početene, najteže, zdravstvene i ine teškoće.  U priči je i  pas Oki kojega udomljuju iz Azila Prijatelj koji i prije Brune prepoznaje kada joj šećer raste ili pada, a to joj "govori" lajanjem.  Stvari  kreću nabolje kada dođu u kontakt s Udrugom Međimurski slatkiši gdje upoznaju druge osobe (djecu) koje boluju od dijabetesa tpa jedan i gdje dobivaju punu podršku i smjernice kako i što. 

 RADNJA  se odvija u Čakovcu i u priči se vrlo lako da iščitati da je to baš taj i samo taj grad, a zanimljivo je, da sam STVARNO  udomio psa iz Azila Prijetelj iz Čakovca koji se zove Snupi i prema čijem liku je ilustratorica crtala Okija. 

Promocija knjige će se održati u ponedjeljak, 14. studenog 2022. s početkom u 17 h u poznatoj Šajerici u Čakovcu uz nazočnost župana Matije Posvaca, gradonačelnice Ljerke Cividini, a sve će medijski popratiti HRt, Vtv i razni drugi portali.

Povod za promociju baš tada je što je 14. studenog Svetski dan dijabetesa.






Nema komentara:

Objavi komentar