četvrtak, 17. studenoga 2022.

PROMOCIJA MEĐIMURSKI SLATKIŠ -ČAKOVEC

Međimurski slatkiši obilježili Svjetski dan šećerne bolesti na poseban način - Promocijom knjige JOSIPA PETRLIĆA PJERA 'Međimurski slatkiš'

14. studeni 2022. 

U priči koja prati život petogodišnje djevojčice kod koje dobivena dijagnoza u samom početku života sužava i koči te vidljivo zatvara kvalitetu života te se sve vrti u zatvorenom krugu. Priča postiže izniman i na prvu vidljiv emotivan pomak. Svi mi se podsvjesno bojimo nepoznatog tako da se u kontaktu s ljudima koji boluju od šećerne bolesti ne znamo adekvatno ponašati.

Priča nas lagano i bez uvijanja upoznaje s nekim od simptoma ponašanja osobe sa šećernom bolešću te nam daje primjer kako nadići naša ograničenja i prihvatiti bez straha tuđa. 

Knjiga "Međimurski slatkiš" će kroz daljnju povezanost sa instalacijama zajednice osigurati razvoj Udruge u kulturnom i socijalnom aspektu. Senzibilizirati će se šira javnost kroz razne institucije pomoću ove emotivne priče i unaprijediti život oboljele djece u zajednici.

Svečanu notu promociji dao je naš "slatkiš" Niko Božek izvrstan mladi glazbenik, učenik četvrtog razreda srednje glazbene škole u Varaždinu. Uz pratnju profesora Danijela Ota na klaviru i Nika na tubi uživali smo u ugodnim notama moderne klasike.  
Larisa Nomo Nemi  pročitala je odlomak iz knjige i uvela nas u početak priče. Hvala im što su svojim doprinosom uveličali promociju.

Promociji su prisustvovali gradonačelnica Ljerka Cividini i župan Matija Posavec. Grad Čakovec i Međimurska županija velika su  podrška u radu Udruge, poduprijeli su i ovaj naš projekt.

Knjiga koju bi već na prvi pogled svatko poželio imati u svom domu.






Nema komentara:

Objavi komentar