utorak, 8. prosinca 2015.

izložba SLIKA i izložba RADOVA, a tema "ANĐELI"

"ANĐELI POSVUDAŠNJI"
IZLOŽBA SLIKA 
ZDRAVKA ŠABARIĆA iz Đurđevca

i

"ADVENT - vrijeme radosnog iščekivanja Božića"
IZLOŽBA RADOVA 
Jadranke Šogorić, Karmen Dragač, Mire Tribuson i Tamare Vrhovec


7. prosinac 2015.
Gradska knjižnica Franjo Marković, Križevci
        Mislim da jedna od boljih tema u danima uoči Božića je teme "Anđeli". Stvarnost užurbanosti i površnosti doživljaja nas nemilosrdno nosi tijekom cijele godine i ne daje nam baš priliku da se na ovakav senzibilno prihvatljiv način dotaknemo ove iznimno važne teme. Kao djeca u anđele vjerujemo jer su nam ona čarobna i donekle imaju doticaja sa stvarnošću što djeca najiskrenije osjećaju bez bilo kakve ograde, a s godinama odrastanja, ako smo skloni preispitivanju života i nekih životnih prijelomnica, tada znamo da svatko od nas ima svoga anđela.
         Večeras smo se svi koji smo bili na otvorenju ovih izložbi, osjećali anđeosko čarobno i dobro. Čarobnost nismo tražili kao što često biva, u bajkama ili mašti, već smo došli na izložbu i našli je u slikama Zdravka Šabarića i ovog četverca spretnih i domišljatih ruku.

     Program je počeo malom glazbenom čarolijom harmonike, brača i violine, a nastavio se s vođenjem programa ravnateljice knjižnice Marijane Žulj. Izložbu radova je predstavila Danijela Zagorec, a izložbu slika Zoran Homen, a sam čin otvaranja izložbe je pripao dogradonačelniku grada Križevaca Tomislavu Katanoviću.
      Ono što moram istaknuti jer mi je važno, a često se na ovakvim izložbama zanemari, je to da je visoki nivo izložbenog postava i nivo samog predstavljanja istog bio kvalitativno izjednačen.

       Osim što je bilo puno nas koji smo htjeli biti nazočni na samom otvaranju izložbi gotovo u "punom sastavu" smo se ostali još dugo poslije otvaranje izložbe i družiti.
        Čestitke idu ovaj puta stvarno svima, od Marijane kao organizatorice pa do građana grada Križevaca koji su prepoznali razlog za dolazak.




























Nema komentara:

Objavi komentar