srijeda, 9. prosinca 2015.

"ZAJEDNO, ALI SAM" ili tako je govorio Arsen Dedić


     PROMOCIJA i KNJIGE
 "ZAJEDNO, ALI SAM" ili tako je govorio Arsen Dedić
i izložbe

"Najmanji portreti na svijetu poznatih ličnosti"

MLADENA PAVKOVIĆA 
 


Bakovčica, 08. prosinca 2015.  
organizator: Mjesni odbor i Područna škola Bakovčica
pod pokroviteljstvom  Koprivničko-križevačke županije

Odlazim već nekoliko godina, više puta godišnje u tu Bakovčicu, zapravo u PŠ Bakovčica i svaki puta, ali svaki puta u njoj doživim dobar raznovrstan program te srdačnost i druželjubivost djece i učitelja Radovana Kneževića, kakva se samo poželjeti može.

Tako je bilo i ovaj puta, program ponovo nov, svjež i dinamična s elementima poezije s temom "Arsen Dedić". Ne znam zašto, ali iako znam da ta djeca, neka još i ne idu u školu, se izvrsno pripreme i odlično odrecitiraju zadane pjesme , svaki puta me iznova pozitivno iznenade i nadahnu.

Glavni dio programa je bila izložba fotografija Mladena Pavkovića pod nazivom "Najmanji portreti na svijetu poznatih ličnosti" što je bio dojmljivi raritet sam za sebe i promocija knjige o Arsenu Dediću istog autora "ZAJEDNO, ALI SAM". O knjizi i izložbi osim samog autora su govorili i Dražen Ernečić te Pero Markić. Za glazbeni dio program je bio zadužen zbor UPK Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi koji su na zavidnom nivou otpjevali šest pjesama u kojima je Arsen bio autor.

S tematskim recitacijama su se pridružile i Natalija Galinec, Petra Conar te Vedrana Horvat - Bležković dok je križevački pjesnik i pisac Josip Petrlić Pjer premijerno izveo svoju pjesmu napisanu o Arsenu Dediću pod nazivom "Arsen D." i pjesmu za djecu "Običan - neobičan maslačak".

Novost programa je bila i rubrika "Gosti u programu" u kojem su se predstavili:Ivan Bašić s pričom kako je došao u ovaj kraj, kako se snašao uz naglasak učitelja Radovana koliko je mnogo i nesebićno Ivan pomogao ne samo općini Bakovčice već i školi. Drugi koji se predstavio je bio Josip Petrlić Pjer s neočekivanom temom o svom djetinjstvu i odrastanju dotaknuvši emocije publike. 

Čast da održi pozdravni govor i otvorenje izložbi je pripao pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branki Cuki.
Još jedna večer i još jedan program u koje se pokazalo da kad se male ruke slože sve se može, ali samo ako imate kao vođu i vrijednog učitelja Radovana Kneževića. 

































Nema komentara:

Objavi komentar