ponedjeljak, 19. travnja 2021.

Popust na knjigu 60%

 

JEDINSTVENA 

KNJIŽEVNA PROSLAVA DANA GRADA


I ja i moj nakladnik ćemo se pridružiti proslavi Dana grada Križevaca te ćemo na NOVU knjigu objavljenu prije par dana, 

povijesno utemeljenu priču  "Marta i Ivek" (križevački Romeo i Julija), 

dati  POPUST OD 60 %

Osnovna cijena knjige je 59,00kn, a samo od 20.4.2021. pa do 30.4.2021. cijena će biti 25,00kn

Nema razloga da veći broj naših sugrađana nema ovu priču ili se s njom ne upozna. 

Podržimo jedni druge!


Knjigu možete nabaviti kod autora Josipa Petrlića Pjer-a na mail pjerkz@gmail,com  ili u inboxu pa ćemo se čuti o dostavi 

ili 

u subota 24.4.2021. na Trgu Josipa Juraja Strossmayera gdje ćete se susreti s autorom i  kupljene knjige će biti potpisane.    

      

Priča kojoj svjedočimo u ovoj knjizi bila bi značajna privilegija za svaki grad, pa i za one gradove kudikamo veće od Križevaca. Sa svim potrebnim elementima legende, nehotice otkrivene i nagoviještene radnjama jednoga usputnoga bagerista, mami pažnju čitatelja i slušatelja. Zašto naglašavam – slušatelja? Zato što ova priča u sebi sadrži potencijal legende/mita koju će roditelji, a napose bake i djedovi ubuduće prepričavati svojim potomcima. Ljubavna priča Iveka i Marte možda nije okončana na najsretniji mogući način kakav iziskuju suvremene (hollywoodske) bajke, ali nije li takav i život? Život najčešće nije bajka. Život je stvarnost, život je sve ono u nama što nas tjera naprijed i daje nam snagu i poriv izdržati sva iskušenja pred nas postavljena. Josip Petrlić Pjer napisao je zamjetno djelo koje će nas ojačati i usmjeriti na tom putu, danas toliko potrebnom. Danas više nismo u 19. stoljeću, više ne svjedočimo vremenu kada su očevi svojim sinovima izgovarali rečenicu: ''Ljubav je ljubav, a ženidba je ženidba'', ali lijepo je prisjetiti se, lijepo je njegovati uspomene i tradiciju na ovaj umjetnički vrijedan način. Križevci su dobili svoju legendu, pustimo je neka živi.

 urednik knjige: 

Siniša Matasović, predsjednik Sisačko-moslavačkog ogranka DHK

Nema komentara:

Objavi komentar